İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Her 10 kişiden 7’si, televizyonda şiddet içerikli yayınlara maruz kalıyor!

‘’RTÜK 2020 Televizyon Yayınlarında Şiddet Araştırması’’na göre; 18 yaşından küçük çocuğa sahip katılımcıların %67.7’sinin akşam 18.00 ila 21.00 arasında televizyon yayınları izlediği ve her 10 katılımcıdan 7’si televizyon yayınlarının çok fazla şiddet içerdiğini düşünüyor.

Konu ile açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü Doç. Dr. Canan Tanıdır, hane içinde yalnızca haber izlenilse bile kimlik gelişimi henüz tamamlanmamış çocuklar ve ergenlerde bu durumun şiddeti normalize etme eylemine dönüşebileceğini belirtti.

‘’ÇOCUKLAR, ERİŞKİNLERİ ROL MODEL OLARAK ALIYORLAR!’’

Televizyon programları, haberler veya bilgisayar oyunlarının birçok şiddet unsuruna yer verdiği herkes tarafından biliniyor. Erişkinlerin izledikleri televizyon yayınları, varsa oynadıkları oyunları öğrenerek uygulamaya koyulan küçük çocuklar ve ergenler, sosyal öğrenme türünü önce evde tamamlıyor. Yapılan birçok bilimsel araştırmada da şiddet ortamında büyüyen çocukların, çevresindeki insanlara fiziksel şiddet uyguladığını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Doç. Dr. Canan Tanıdır, ‘’Çocuklarımızın ve gençlerimizin gerek televizyonda gerekse de dijital formlarda nasıl içeriklere maruz kaldıklarını takip etmemiz gerekiyor. Şiddet içeren programları, videoları ya da bilgisayar oyunlarını tespit ederek çocuklarımızı kısıtlamamız, onların çevresi ile iletişiminin gelişiminde oldukça önemlidir.’’ dedi. 

Çocukların ve gençlerin özellikle sportif, sanatsal ve sosyal aktivitelere katılmalarını sağlamanın önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Canan Tanıdır, bu durumun onların hem fiziksel gelişimlerinde hem de ruhsal gelişimlerinde katkı sağlayacağını belirtti.
 

Her 10 kişiden 7’si, televizyonda şiddet içerikli yayınlara maruz kalıyor! Eklenme Tarihi: :   26 Ocak 2022 Çarşamba

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS