İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ, “Deprem Bölgeleri için Afet Yardım Kampanyası” başlattı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde çok büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından İstanbul Gelişim Üniversitesi, deprem bölgelerine gönderilmek üzere “Deprem Bölgeleri için Afet Yardım Kampanyası” başlattı. Üniversitemiz bünyesinde toplanan yardımlar, AFAD koordinasyonu ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

6 Şubat gecesinde ülkemizin tarihindeki en yıkıcı depremlerden biri yaşandı. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem felaketi, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Ülkeyi yasa boğan bu felaket ile Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında deprem bölgesi için yardım kampanyaları başlatıldı. İGÜ de başlattığı “Deprem Bölgeleri için Afet Yardım Kampanyası” ile depremzedelerin yaralarını bir nebze de olsa sarabilmek için, yardım malzemeleri toplayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Büyük yıkıma sebep olan deprem felaketinin yaşandığı 10 ilde 3 ay süreyle geçerli olacak olağanüstü hal ilan edildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden kenetlenen insanlar, el birliği ile deprem bölgesine iletilecek malzemeleri toplamaya başladı. “Deprem Bölgeleri için Afet Yardım Kampanyası” başlatan İGÜ’de de toplanan yardımlar AFAD koordinasyonu ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Öğrenciler ve personeller süre ve gün sınırı olmaksızın; battaniye, çadır, bebek bezi, mama, bot ve mont, atkı, bere, eldiven, powerbank, gıda kolisi, hazır gıda, konserve ve yağmurluk gibi ihtiyaç ürünlerini “İGÜ J Blok SKS Ofisi”ne teslim edebilir. Mesai saatleri dışında getirilen malzemeler ise İGÜ güvenliğine bırakılabilir.







 

İGÜ, “Deprem Bölgeleri için Afet Yardım Kampanyası” başlattı Eklenme Tarihi: :   9 Şubat 2023 Perşembe

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS