İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ, “Sürdürülebilirlik Durum Raporu”nu yayımladı

Sürdürülebilirlik çalışmaları ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi, “Sürdürülebilirlik Durum Raporu”nu yayımladı. İlk kez yayımlanan raporda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) kapsamında 17 alandaki kategori doğrultusunda uygulamalar yapan İGÜ’nün çalışmaları dikkat çekiyor.

“Dünya Üniversitesi” olma vizyonuyla ilerleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), çalışmaları, amaçları ve politikaların durumunu değerlendirmek amacıyla oluşturduğu “Sürdürülebilirlik Durum Raporu Amaçlar, Hedefler, Politikalar, Aksiyonlar, Sıralamalar, Araştırmalar”ı yayımladı. Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veren İGÜ, 2022 ve öncesi yürütülen sürdürülebilirlik çalışmalarına raporda yer verdi.

“KALİTELİ EĞİTİM”DE 1’İNCİ!

İGÜ, sürdürülebilir bir dünya için; sürdürülebilirlik kavramına yönelik algı, değer, tutum ve davranışların yaygınlaştırılmasını sağlama hedefiyle ilerliyor. İngiltere merkezli, dünyanın öncü yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2022 sıralamasında da başarısını kanıtladı. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2022 listesinde “Kaliteli Eğitim” kategorisinde 1180 dünya üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 2021 yılında 24’üncü olan sırasını 2022 yılında 16’ncı sıraya yükseltirken, Türkiye üniversiteleri arasında 1’inciliğini korumaya devam etti.
 

İGÜ, “Sürdürülebilirlik Durum Raporu”nu yayımladı Eklenme Tarihi: :   30 Aralık 2022 Cuma

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS