İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ tarafından tasarlanan TUSİ, MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı’nda

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından tasarımı ve imalatı yapılan Uçan Araba Projesi TUSİ, 2-5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı’na katılıyor. Açılışı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş gibi siyaset dünyasının önde gelen isimleri yaparken, iş dünyasından birçok firma fuarda yerini aldı.

Ticareti geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), hem Türkiye’nin hem de iş dünyasının dünya pazarındaki yerini artırmaya yönelik çalışmalarda bulunuyor. 2-5 Kasım tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde katılımcılar ve ziyaretçilere açılan MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı’nda, 24 sektörden 600 firma yer alıyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından tasarlanan Uçan Araba Projesi TUSİ de fuarda yerini aldı.

ZİHA ZİRAİ İLAÇLAMA İNSANSIZ HAVA ARACI DRONU

MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı’nda sergilenen Uçan Araba Projesi TUSİ’nin yapımına 2018 yılında başlanmış olup, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesindeki Türk mühendisler ve öğrenciler tarafından geliştirildi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin çalışmalarda bulunduğu gıda, enerji, havacılık, siber güvenlik, sağlık, robotik, malzeme ve yapay zekâ teknoloji grupları tarafından yapılan ar-ge çalışmalarıyla öne çıkan İGÜ’nün, ZİHA Zirai İlaçlama İnsansız Hava Aracı Dronu da büyük projeleri arasında yer alıyor. ZİHA’ların ziraat verimliliği alanında kullanılmasını hedefleyen İGÜ, yapay zekâ ile destekleyerek artırılmış uçuş süresi ve faydalı yük taşıma kapasitesini sağlayacak çalışmalarda bulunuyor.

İGÜ standının yoğun olduğu MÜSİAD EXPO 2022’de, üniversitenin ar-ge çalışmalarına, bilim ve teknoloji alanında yapılan atılımlara her zaman destek verdiğini belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin fuara katılım sağlayarak gelen ziyaretçilerle görüştü. TUSİ hakkında bilgi alan ziyaretçiler, uluslararası öğrenci kabulü, teknolojik yatırım ve iş birliği konularında fikirler aldı.












İGÜ tarafından tasarlanan TUSİ, MÜSİAD EXPO 2022 Fuarı’nda Eklenme Tarihi: :   3 Kasım 2022 Perşembe

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS