İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’den Lisansüstü öğrencilerine burs imkânı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Lisansüstü öğrencileri için yeni bir burs programına başladı. “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” bünyesindeki bir Lisansüstü programa başarı bursu ile kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere, kayıt sırasında ve program boyunca herhangi bir ücret ödemeksizin %100 burslu olarak okuma imkânı verilecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), ulusal ve uluslararası alanda aldığı dereceler ve Türkiye’nin uluslararası akredite edilmiş en fazla programa sahip yükseköğretim kurumu olması ile öne çıkıyor. Global düzeydeki standartları, araştırma-geliştirme alanında yaptığı yatırımlar ve sağladığı birçok avantaja her geçen gün yenisini ekleyen İGÜ, Lisansüstü programa başarı bursu ile kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere, kayıt sırasında ve program boyunca herhangi bir ücret ödemeksizin %100 burslu olarak okuma imkânı vermeye başladı.

HEM YÜKSEK LİSANS BURSU HEM DE DOKTORA BURSU İMKÂNI

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), öğrencilere birçok burs imkânı sağlıyor. Bunlara bir yenisini daha ekleyen İGÜ,  “Lisansüstü Eğitim Enstitüsü” bünyesindeki bir Lisansüstü programa başarı bursu ile kayıt olan öğrencilere %100 burslu okuma imkânı sağlamaya başladı. Yapılan açıklamada, “Yüksek Lisans Başarı Bursu” başvuru hakkı kazanmak için; Lisans ortalamasının 4 üzerinden en az 3,2 (100 üzerinden 81,33) puan olması, ALES puanının en az 75 puan olması, Yabancı Dil puanının en az 70 puan olması ve Enstitü yönetiminin belirleyeceği komisyon tarafından yapılacak mülakattan (yazılı sınav) alınan puanın 100 üzerinden en az 70 puan olması gerekiyor.

Doktora Bursu da sağlayan İGÜ; Doktora Başarı Bursu başvuru hakkı kazanmak için öğrencilerinden Yüksek Lisans mezuniyet ortalamasının 4 üzerinden 3,5  (100 üzerinden 88,33) puan olması, ALES puanının 80 puan olması, Yabancı Dil puanının 75 puan olması ve Enstitü yönetiminin belirleyeceği komisyon tarafından yapılacak mülakattan (yazılı sınav) alınan puanın 100 üzerinden 70 puan olması yeterliliklerini sağlamalarını bekliyor. Başvuru yapan öğrencilerin nihai notları; NihaiNot = %20 * GANO + %30 * ALES + %20 * YabancıDil + %30 * MülakatNotu olarak hesaplanıyor. Daha önce ilan edilen Başarı Bursu kontenjan sayısı kadar asil ve yedek adaylar yapılan sıralamaya göre belirlenerek ilan edileceğini açıklayan İGÜ, bununla birlikte, öğrencilerin mezuniyet sonrası İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin akademik birimlerinde, akademik ve/veya idari personel olarak görev alması gerektiğini belirtti.
 

İGÜ’den Lisansüstü öğrencilerine burs imkânı Eklenme Tarihi: :   2 Aralık 2022 Cuma

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS