İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Sacide Vural oldu

Prof. Dr. Sacide Vural, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) Başkanı olarak seçildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Sacide Vural, yıllardır akreditasyon ve iletişim üzerine yaptığı çalışmalarının yanında kurul üyeliğini de yaptığı İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu’nun (İLEDAK) başkanı oldu.

İletişim Araştırmaları Derneği’nin (İLAD) kuruluşu olan 1989 yılından günümüze dek aktif olarak iletişim çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Sacide Vural, “İletişim fakülteleri ve farklı fakülteler bünyesindeki iletişim programları da dâhil olmak üzere lisans düzeyindeki programların akreditasyon açısından kalite ve değerlendirmesini yapıyoruz.  Türkiye Avrupa Yükseköğretim Alanı projesine 2001 yılında Prag’da yapılan toplantıda katılmıştır.  Ülkemizin Bologna sürecine girmesinin bir sonucu olarak Yükseköğretim programlarını Avrupa’ya uyumlu hale getirmesi ile Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ne (AKTS) geçilmiştir. Geçiş süreci 2010 yılında tamamlandı. Avrupa’daki temel şemsiye örgüt (ENQA) European Association for Quality Assurance in Higher Education Türkiye Üyesidir. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) da doğal olarak bu örgütün temel politikaları çerçevesinde faaliyet göstermektedir. Biz de İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ve bu derneğin akreditasyon Kurulu İLEDAK olarak YÖKAK şemsiyesi altında ve ulusal düzeyde iletişim lisans programlarının değerlendirmesini yapıyoruz” diye konuştu.

Akreditasyon sürecinin nasıl işlediği, programın misyonu, vizyonu, kurumun stratejik planı, düzenlemeler gibi temel unsurların akreditasyon alma sürecindeki önemine vurgu yapan Vural, dünyayı saran Koronavirüs pandemisinin akreditasyon çalışmalarını etkilediğini söyledi.

İLEDAK Başkanı Prof. Dr. Sacide Vural oldu Eklenme Tarihi: :   21 Şubat 2021 Pazar

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba

60’ıncı Kütüphane Haftası'nda Rektör Pro...

Her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında İs...

Eklenme Tarihi: :   5 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS