İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi”ne yoğun ilgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve İGÜ Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında düzenlenen Çarşamba Atölyeleri’nin üçüncüsü Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi alt başlığıyla gerçekleşti.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve İGÜ Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibari ile organize edilen Çarşamba Atölyeleri, çeşitli konularda workshoplar içeren bir etkinlik serisi olarak gerçekleşmeye başladı. Serinin ilk atölyesi 16 Kasım’da, “Görüntü Yönetmenliği Workshop”u başlığı altında görüntü yönetmeni Berkan Dörtkardeş’in eğitmenliğinde gerçekleştirilmişti. Atölyelerin ikincisi ise “Film İletişimi” başlığı altında, yardımcı yönetmen, afiş tasarımcısı ve çevirmen Erdem Doğan’ın eğitmenliğinde gerçekleştirildi. Üçüncü atölye, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in eğitmenliğinde, “Kamera Önü Oyunculuğu” alt başlığıyla, 28 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşti. İstanbul Gelişim Üniversitesi K Blok 802 numaralı derslikte gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü. Sınırlı katılımın sağlanabildiği etkinliğe yaklaşık yirmi beş kişilik bir öğrenci grubu katıldı. Ağırlıklı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan atölyede, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin farklı fakülte ve bölümlerinden öğrenciler de yer aldı.

Kamera önü oyunculuğunun doğru ve yanlışları gösterildi

Eğitmen Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, önce kısaca oyunculuğun tarihsel arka planından bahsetti. Sonrasında küçük mizansenler üreterek katılımcı öğrencilere oyunculuk konusunda uygulamalar yaptırdı ve eş zamanlı olarak kamera kaydedilerek ekrana yansıtan görüntüler üzerinden öğrencilerin doğru ve yanlışları gösterildi. Mizansenler canlandırılırken mektup, kutu ve silah gibi eşyalar da kullanıldı. Birbirlerini izleyerek hem kendi oyunlarından hem de diğer katılımcıların oyunlarından bilgiler edinebilen öğrenciler, Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in de yönlendirmeleriyle keyifli anlar yaşadılar. Soru cevapla devam eden etkinlikten çok memnun kaldıklarını dile getiren öğrenciler, bu gibi atölyelerin düzenlenmesinin onlara bir alan açtığını ifade ettiler.

Çarşamba Atölyeleri devam edecek

Çarşamba Atölyeleri serisi yeni dönemde de devam edecek. Atölyelerden haberdar olmak için Radyo Televizyon ve Sinema bölüm web sitesi duyurularını ve İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi resmi sosyal medya hesaplarını takip ediniz.




“Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi”ne yoğun ilgi! Eklenme Tarihi: :   9 Ocak 2023 Pazartesi

İGÜ, desteklediği araştırma projeleri sa...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), “Araştırma Üniversitesi” vizonuyla hız...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS