İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Mardin’de “Oyun Terapisi Eğitimi” verecekler

Artuklu Mardin Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) iş birliğinde, Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimi düzenleniyor. Üç gün sürecek eğitimler, Mardin’deki tüm psikolojik danışmanların katılımına açık olarak gerçekleşecek.

11 – 13 Ekim tarihleri arasında, tüm psikolojik danışmanların katılımına açık olarak düzenlenecek Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimleri, Mardin’de başlıyor. Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Elif Macit tarafından verilecek eğitimler, Artuklu Mardin Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından düzenleniyor.

“YETİŞKİNLERDE YAPILAN TERAPİ ŞEKLİ ÇOCUKLARA UYMAZ”

Oyun terapisinin önemi hakkında konuşan Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Elif Macit, çocukların duygularını anlamlandırmada ve konuşmada yetişkinlerden farklı olduğunu söyleyerek, yetişkinlerde yapılan terapi şeklinin çocuklara uymayacağına vurgu yaptı.

“ÇOCUK, OYUN ORTAMINDA DUYGULARINI DAHA KOLAY İFADE EDER”

Çocukların kendilerini en rahat ifade edebildikleri ortamın ‘oyunlar’ olduğunun altını çizen Macit, “Oyun ve oyuncaklar aracılığıyla çocukların ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan yönteme oyun terapisi diyoruz. Çocuğun alışkın olduğu oyun ortamında, yaşadıklarını ve duygularını ifade etmesi daha kolay olur. Oyun terapistleri, çocuklar için güvenli bir ortam yaratmak üzere eğitim aldıkları için çocukları istedikleri gibi oynamaya cesaretlendirirler” diye konuştu.

Eğitimler yüz yüze olarak gerçekleşecek.

Mardin’de “Oyun Terapisi Eğitimi” verecekler Eklenme Tarihi: :   4 Ekim 2021 Pazartesi

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS