İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

“Montessori Eğitim Sisteminin Dünü ve Bugünü” konferansı gerçekleştirildi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Buse Kerigan’ın moderatörlüğünde, ‘’Montessori Eğitim Sisteminin Dünü ve Bugünü’’ başlıklı konferans gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Buse Kerigan’ın moderatörlüğünde, ‘’Montessori Eğitim Sisteminin Dünü ve Bugünü’’ başlıklı konferans gerçekleştirildi. Uluslararası Montessori Okulları Eğitim Derneği Başkanı Öğr. Gör. Selçuk Aydın Bülbül’ün konuşmacı olduğu konferans online olarak düzenlendi.

“ÇOCUĞA YAPARAK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME FIRSATLARI SUNUYOR”

Erken çocukluk dönemi programlarının ve uygulamalarıyla ilgili olarak yapılan araştırmaların, okul öncesi eğitiminde farklı modellerin ortaya çıkmasına katkı sağladığını söyleyen Öğr. Gör. Selçuk Aydın Bülbül, “Montessori eğitiminin tüm dünyada uygulanmasının nedenleri arasında; çocuk merkezli olması, çocuğu kendi çevresinde bağımsızlaştıran hazırlanmış çevreye önem vermesi, çocuğa yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatları sunması, aile katılımına önem vermesinin, bireysel eğitim sunması ve kültürel ögelere önem vermesidir’’ ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel Barut, Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Elkin ve Prof. Dr. Nefise Semra Erkan’ın da katılım sağladığı konferansta, yaparak yaşayarak öğrenmenin önemi vurgulandı.  

“Montessori Eğitim Sisteminin Dünü ve Bugünü” konferansı gerçekleştirildi Eklenme Tarihi: :   7 Ocak 2022 Cuma

Sürdürülebilirlik çalışmalarına önem ver...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Projesinden Sor...

Eklenme Tarihi: :   29 Mart 2024 Cuma

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı


ABET AQAS AHPGS