İstanbul Gelişim Üniversitesi
Gelişim Haber

Prof. Dr. Selim: 6 ile 8 saat arasında artçıları olmazsa, bir başka depremin habercisi olabilir

Düzce’de Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremi değerlendiren Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, depremin Kuzey Anadolu Fay sisteminin kuzeyinde gerçekleştiğine dikkat çekerek "Eğer 6 ile 8 saat arasında artçıları olmazsa bir başka depremin habercisi olabilir” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, merkez üssü Düzce merkez olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Sarsıntı, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Bursa'da da hissedilirken İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, meydana gelen depremle ilgili değerlendirmede bulundu.

"ARTÇI OLMAZSA TEHLİKE ARZ EDER"

Selim, “Deprem yaklaşık 15 km uzunluğa sahip olan bu fayın etkisiyle olmuştur. Bu fay Düzce çek-ayır havzasının hemen kuzeyinde yer alır. Çilimli Fayı literatürde bilinen ve Kuzey Anadolu Fayı’na paralel olarak uzanan aktif bir faydır. Meydana gelen bu deprem 12 Kasım 1999 depremini meydana getiren Kuzey Anadolu Fay sisteminin kuzeyinde gerçekleşmiştir. Eğer 6 ile 8 saat arasında artçıları olmazsa bir başka depremin habercisi olabilir. Bu durum tehlike arz eder. Ama artçılar olursa tehlikeli bir durum söz konusu olamaz” diye konuştu.

Prof. Dr. Selim: 6 ile 8 saat arasında artçıları olmazsa, bir başka depremin habercisi olabilir Eklenme Tarihi: :   18 Kasım 2021 Perşembe

2025 Türkiye’nin Patent Raporu Açıklandı...

Patent Effect tarafından hazırlanan “2025 Türkiye’nin Patent Raporu” yayıml...

Eklenme Tarihi: :   24 Nisan 2026 Cuma

THE Asya 2026 Sonuçları Açıklandı: İstan...

Yükseköğretim kurumlarını küresel ölçekte değerlendiren Times Higher Educat...

Eklenme Tarihi: :   24 Nisan 2026 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS