İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Onur Yar ile Kariyer Sohbetleri’ne konuk oldu

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, 10. İstanbul Tercih Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Onur Yar ile Kariyer Sohbetleri’nde aday öğrencilere ve ailelerine değerli bilgiler verdi.

Üniversite adayı öğrencilerin tercihlerini yaptıkları bu dönemde Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Unitercih Fuarı’nda Onur Yar’ın konuğu olarak hem aday öğrenciler ve ailelerine tavsiyelerde bulundu hem de üniversitemiz hakkında kıymetli bilgiler verdi.

“AKREDİTASYON KALİTENİN BİR ÖLÇÜSÜDÜR”

Üniversite adayı öğrencilerin tercihlerini yaparken akredite edilen bölümleri seçmelerini tavsiye eden Prof. Dr. Bahri Şahin, “Akreditasyon kalitenin bir ölçüsüdür. Eğitim-öğretim ve araştırma süreçlerinin iyi yönetildiğini gösterir. Mesela İGÜ’de programların yüzde 70’i akredite edilmiştir. Bu, Türkiye’de bir ilk” diyerek hem rektör hem de bir veli olarak öğrencilere akredite edilmiş programlara yönelmelerini tavsiye etti. Üniversitemizin almaya hak kazandığı öğrenci memnuniyeti belgesine de değinen Prof. Dr. Şahin, “TSE ISO 10002 belgesi ile üniversitemiz kalitesini tescilledi. Bu da demek oluyor ki, Türk Standartları Enstitüsü tarafından öğrencilerimizin memnuniyeti belgelenmiştir” şeklinde konuştu.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA TÜM ALTYAPILAR HAZIR

Yükseköğretim Kurulu’nun en önemli misyonu olan uluslararasılaşmaya dikkat çeken Prof. Dr. Bahri Şahin, “Üniversitemizde 5 bini aşkın uluslararası öğrenci var. Aşağı yukarı toplam öğrenci sayımızın yüzde 15’i yabancı uyruklu öğrenci. Yurt dışındaki öğrencilerin Türkiye’ye gelmesiyle onların burada eğitim-öğretimini sağlıyoruz” dedi. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi statüsüne çıkmak için tüm altyapılarının hazırlandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, “22 tane uygulama araştırma merkezimiz bulunuyor. Teknoloji Geliştirme Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisimiz var. Üniversite-sanayi iş birliğine başladık ve sanayicilerimizle tek tek görüşüyoruz. Mütevelli heyetinin iradesi çok önemli vakıf üniversitelerinde, İGÜ Mütevelli Heyeti de bizim bu misyonumuza tam destek veriyor” şeklinde konuştu.  




Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Onur Yar ile Kariyer Sohbetleri’ne konuk oldu Eklenme Tarihi: :   1 Ağustos 2022 Pazartesi

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS