İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

‘‘Türk Edebiyatında Latife Tekin’’ etkinliği gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ‘‘Türk Edebiyatında Latife Tekin’’ etkinliği kapsamında Yazar Latife Tekin’i ağırladı. 12 Mayıs tarihinde gerçekleşen etkinlikte ünlü yazarın romanlarından yola çıkılarak hazırlanan bir kısa film ve maket çalışmasının da gösterimi yapıldı.

POSTMODERN ANLATILARI ÜZERİNDEN LATİFE TEKİN KONUSU ELE ALINDI

Yazarın ‘‘Ormanda Ölüm Yokmuş’’ adlı eserinden yola çıkılarak hazırlanan kısa film, etkinlikte izleyicisi ile buluştu. İstanbul Gelişim Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin destekleriyle gerçekleşen ‘‘Türk Edebiyatında Latife Tekin’’ etkinliğinde, senaryosunu ve montajını Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin yaptığı kısa film büyük beğeni topladı. Türk edebiyatı ve roman sanatı üzerine söyleşinin gerçekleştiği etkinlikte, ünlü yazar Latife Tekin şunları ifade etti:

‘‘Yoksulların dili ile yazıyorum. Ben, dile dışarıdan bakan bir yazar olarak yazıyorum, kendimi dilin dışına çekmeye çalışıyorum’’ dedi.

SOYUTLAMA TEKNİKLİ MAKET SERGİSİ YAPILDI

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi fuaye alanında Yazar Latife Tekin'in Can Yayınevi'nden çıkan yeni kitaplarının da dahil olduğu bir stant kuruldu. Aynı zamanda fuaye alanında, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencilerinin Temel Tasarım dersi kapsamında ‘‘Latife Tekin Anlatılarında Mekan’’ konulu soyutlama tekniği ile çalışılmış maket sergileri de yer aldı. 

‘‘Türk Edebiyatında Latife Tekin’’ etkinliği gerçekleştirildi Eklenme Tarihi: :   16 Mayıs 2022 Pazartesi

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS