İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Uluslararası Tayf Kısa Film Festivali’ne kısa sürede büyük ilgi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından düzenlenen Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali başvuruları sona erdi. Kısa sürede büyük ilgi gören festivale 3227 başvuru geldi. 24-26 Şubat 2022 tarihleri arasında film gösterimlerinin yapılacağı festivalde, 27 Şubat tarihinde ödüller sahipleri ile buluşacak.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Tayf Uluslararası Kısa Film Festivali’ne, farklı ülkelerden 3 binin üzerinde başvuru geldi. Kısa film yaratıcılarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen film festivali hem alanında uzman jüri kadrosuyla hem de uluslararası alandan da kabul ettiği başvuruları ile dikkat çekiyor. 24-26 Şubat 2022 tarihleri arasında gösterimlerin yapılacağı festivalde; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde değerlendirilecek olan filmlere toplam 12 ödül verilirken, jürinin belirlediği bir filme ise ‘’Dijital Film Akademi Özel Ödülü’’ verilecek.

ÖDÜLLER 27 ŞUBAT’TA SAHİPLERİ İLE BULUŞACAK!

Sanatın yapı taşlarından olan kısa filmlerin çekilmesine teşvik etmek ve kısa filmleri daha görünür kılmayı hedefleyen Tayf Uluslararası Film Festivali, 5 Ocak 2022’de son başvurularını aldı. Kısa bir sürede yoğun ilgiyle karşılaşan festivalde toplam 3227 film değerlendirilecek. Genç yönetmenlerin kısa filmlerinde kısıtlı süre içerisinde hikayelerini anlatmaları bekleniyor. Festivalde, belgeseller için maksimum 20 dakika, filmler içinse maksimum 30 dakika olma şartı bulunuyor.

Festival hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ş. Güzin Ilıcak Aydınalp, senaryo yazım atölyesi, oyunculuk atölyesi gibi birçok atölye eğitiminin festival kapsamında bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda Aydınalp, festivalin esas amacının genç yönetmenlerin ve öğrencilerin mesleki deneyimlerine katkıda bulunmak olduğunun üzerinde durdu.
 

Uluslararası Tayf Kısa Film Festivali’ne kısa sürede büyük ilgi Eklenme Tarihi: :   13 Ocak 2022 Perşembe

İGÜ ADSUAM ve SGK arasında protokol imza...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Mer...

Eklenme Tarihi: :   19 Mart 2024 Salı

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi


ABET AQAS AHPGS