İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

YKS’ye girecek depremzede öğrencilerin psikolojisine destek

Eğitimcilerin ve psikologların, üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrencilerin depremde yaşadığı psikolojik travmayı hiç dile getirmediğine vurgu yapan Eğitimci Abdulkadir Gayretli, aday öğrencilerin deprem travmalarını yenmeleri için her türlü çalışmayı ve desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Gençlerin gelecek kaygılarını en aza indirmek için çalışacağız” dedi.

Türkiye’de depremle yaşamayı öğrenmek gerektiğine fakat gerekli tedbirleri de almanın zorunlu olduğunu belirten Gayretli, “Herkes hakkına razı olarak, kanuni noktadan ve insani açıdan yapılması gereken ne varsa yapmalı.  Hasarları ve ölümleri en aza indirgemek eğitimden geçiyor. Türkiye’de deprem eğitimi ile bütün kurum ve kuruluşlarda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.

Üniversite sınavına hazırlanan aday öğrencilerin deprem travmasını yenmeleri için okullardaki rehber öğretmenlerin, ilçelerdeki Rehberlik Araştırma Merkezi görevlilerinin bu bölgeye özel çalışma yapması gerektiğine değinen Gayretli, “Milli Eğitim Müdürlükleri desteğiyle öğrenciler ve aileleri bilinçlendirilip deprem korkularını üzerlerinden atması sağlanmalı. Spor veya sosyal aktiviteye, ferdi ve grup halinde teşvik edilmeliler. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin motivasyon bozukluğu, öz güven eksikliği, gelecek endişesi yaşamlarını etkiliyor” dedi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Mütevelli Heyeti Üyesi Şule Gayretli ile deprem bölgesinde ziyaretlerde bulunacaklarını ifade eden İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Aday öğrencilerin deprem travmalarını yenmeleri için her türlü çalışmayı ve desteği vermeye hazırız. Gençlerin gelecek kaygılarını en aza indirmek için çalışacağız.”

YKS’ye girecek depremzede öğrencilerin psikolojisine destek Eklenme Tarihi: :   5 Şubat 2020 Çarşamba

İGÜ-TTO tarafından TÜBİTAK MAM'a ziyaret...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İGÜ-TTO) tarafından...

Eklenme Tarihi: :   18 Mart 2024 Pazartesi

Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi...

Bangladeş Noakhali Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniv...

Eklenme Tarihi: :   14 Mart 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS