İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Yrd. Doç.Dr. Mine Afacan Fındıklı “PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi’ne” konuşmacı olarak katıldı.

Yrd. Doç.Dr. Mine Afacan Fındıklı “PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi’ne” konuşmacı olarak katıldı.

Avrupa'nın kendi alanında en büyük kongresi olan PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi, 5-6 Kasım 2013'te İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilmiştir. Kongre, 2 bin 500'den fazla profesyoneli ve yaklaşık 150 uzman konuşmacıyı bir araya getirmiştir. İnsan  Kaynakları alanında “fark yaratmak” ve “insana saygı” değerlerinden yola çıkarak; liderlik, kadınların iş yaşamındaki istihdamı, değişim yönetimi, iş yaşamında kadın-erkek eşitliği, dönüşümcü İK, iş değerleri  gibi İnsan Kaynaklarının geliştirilmesine yönelik farklı konulara değinilmiştir. Kongre programında yer alan panel konularından biri; İnsan Kaynakları profesyonellerinin iş değerlerinin belirlenmesine yönelik gerçekleştirilmiş olan araştırmanın sonuçlarının tartışıldığı “ Biz Nasıl İnsanlarız?” adlı oturum olmuştur. Oturumun moderatorü Capital Dergisi Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin Büyük ve diğer  konuşmacılar; Merck Grup Yetenek ve Gelişim Bölgesel Uzmanlık Merkezi Direktörü Sevilay Pezek Yangın ile TAT Konserve A.Ş. Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer olmuştur.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmakta olan Mine Afacan Fındıklı, günlük çalışma ortamında İK profesyonellerinin sahip oldukları ve farkında olmadan etkilendikleri değerleri ile ilgili sonuçları paylaşmıştır. Değerlerin algılamalar, seçimler ve kararlar üzerindeki etkileri vurgulanmıştır. İş ortamında çalışanlar arasındaki gizli iç çatışmaların sebeplerinden birinin yine bireylerin sahip oldukları farklı değerler sistemi olduğuna dikkat çekilmiştir. Çalışanlarının iş tatminlerinin attırılmasında ve örgüte bağlılıklarının sağlanmasında da iş değerlerinin önemli rolünün bulunduğu vurgulanmıştır. Bu araştırma kapsamında İK profesyonellerinde tespit edilen iş değerleri aracılığıyla “Doğru işe doğru insanın” yerleştirilmesinde ve örgüt performansının arttırılmasında önemli bir rolü olan İK yöneticilerine, iş değerlerinin algılanış biçimi ve sinerjik yapısına yönelik olarak farklı bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmıştır.

Yrd. Doç.Dr. Mine Afacan Fındıklı “PERYÖN 21. İnsan Yönetimi Kongresi’ne” konuşmacı olarak katıldı. Eklenme Tarihi: :   4 Aralık 2013 Çarşamba

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali başvuru...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   18 Nisan 2024 Perşembe

İran-İsrail gerilimi piyasaları vurdu! A...

İran’ın 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail’e yaptığı misilleme jeopolitik anl...

Eklenme Tarihi: :   17 Nisan 2024 Çarşamba


ABET AQAS AHPGS