İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

‘Sisyphos II’ sergisi 7 Aralık’ta açılıyor

Dr. Cansın İlayda Çetin’in sanat, mimari ve dini figüre bir arada yer verdiği “Sisyphos II” sergisi, 7 – 30 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Emre Arolat’ın mimarlığını yaptığı Sancaklar Cami’de yapılan fotoğraf çekimleriyle oluşturulan, ilk olarak Ankara’da gösterime çıkan “Sisyphos I” sergisinin ikinci durağı İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi oluyor.

“MİMARİNİN HAREKETLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYOR”

‘’Çektiğim fotoğraflar sadece görüntüye taşınan gerçeklikten birer kesit değil’’ diyerek sergi hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Cansın İlayda Çetin, “Fotoğraflar aynı zamanda mimarinin hareketliliğine dikkat çeken çalışmalar olarak da yorumlanabilir. Var olan mimari yapının malzemesinden ve ışığından kaynaklanan yansıma ve gölgeler, zihnimizde fotoğrafa dair biçimlenen imgelere ayrıntılar ekliyor. Bu yönüyle fotoğraflar, gerçeğin kendisinden ziyade gerçekliğe yönelik algılarımızı harekete geçirecek; düşünsel dünyamızda idealleştirdiğimiz nesnelere işaret edecektir” ifadelerini kullandı.

Sergi 30 Aralık’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

‘Sisyphos II’ sergisi 7 Aralık’ta açılıyor Eklenme Tarihi: :   2 Aralık 2021 Perşembe

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS