İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Dünyaca ünlü profesör İGÜ’de!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri, Türk ve dünya mutfağına yönelik verdiği uygulamalı eğitimler ve sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarla geleceğin lider şeflerini yetiştiriyor. Nitelikli eğitim kadrosu ve sektörün önde gelen şefleriyle öne çıkan İGÜ’nün kadrosuna, turizm işletmeciliği alanında yaptığı çalışmalarla tanınan dünyaca ünlü akademisyen Prof. Dr. Fevzi Okumuş da katıldı.

“EN FAZLA ATIF ALAN ARAŞTIRMACILARDAN BİRİ OLMAK BÜYÜK BİR GURUR”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) kadrosuna misafir öğretim üyesi olarak dahil olan Prof. Dr. Fevzi Okumuş, turizm işletmeciliği alanında dünyanın en iyi profesörleri arasında gösteriliyor. Araştırma alanları arasında; stratejik yönetim, değişim yönetimi, rekabet avantajı ve kriz yönetimi de bulunan Prof. Okumuş’un 300’ün üzerinde bilimsel yayını bulunuyor. GoogleScholar Aralık 2022 verilerine göre 18000 üzerinde atıfı ve h-indexi 64 olan dünyaca ünlü profesör,  2021 ve 2022 yıllarında Clarivate kurumunun verilerine gore “Highly Cited Researcher” (En Fazla Atıf Alan Araştırmacılar) listesinde yer alıyor.  Prof. Dr. Fevzi Okumuş:

“En fazla atıf alan araştırmacılardan biri olabilmek önemli. Ancak öğrencilerimizi yetiştirmek; genç öğretim üyelerini yönlendirmek ve turizm sektöründeki kurumlar ile çalışmak da yayınlarımız ve atıflarımız kadar önemlidir” şeklinde konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ZORUNLU DERS OLARAK OKUTAN İLK TÜRK ÜNİVERSİTESİ

Prof. Dr. Fevzi Okumuş’un, akademik kadrolarına katılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Genel Sekreteri ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, “Highly Cited Reseacher 2022 listesinde yer alan, turizm işletmeciliği alanında yüzlerce bilimsel projeye imza atmış Prof. Dr. Fevzi Okumuş hocamızın kadromuza misafir öğretim üyesi olarak katılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hem ulusal hem uluslararası alanda her geçen gün başarılara imza atan Üniversitemiz, gelişerek büyümeye devam ediyor. Başarılarımız, sadece eğitim kadrosunda yaptığımız atılımlarla sınırlı değil. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda; ‘Sürdürülebilirliği’ birinci önceliği haline getirerek, zorunlu ders olarak okutan ilk Türk Üniversitesiyiz.” şeklinde belirtti.
 
 



Dünyaca ünlü profesör İGÜ’de! Eklenme Tarihi: :   29 Aralık 2022 Perşembe

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma

Psikolojik desteğe erişemeyenler dikkat!...

Yapay zekâ (AI), eğitimden sağlık hizmetlerine kadar birçok sektörde hızla ...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS