İGÜ Yükseköğretim Oscarları Finalinde

Yükseköğretimin Oscar’ı olarak bilinen Times Higher Education (THE) Awards Asia (THE Asya Ödülleri) 2019 ’da Türkiye’den 3 üniversite adını finale yazdırdı. Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi, Yılın Uluslararasılaşma Stratejisi, Yılın Öğretme ve Öğrenme Stratejisi, Öğrencilere Üstün Destek ve Yılın Teknolojik Yeniliği başlıklarında verilecek ödüller 30 Nisan – 2 Mayıs tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek Asya Üniversiteleri Zirvesinde sahiplerini bulacak.

İGÜ Yükseköğretim Oscarları Finalinde

KATEGORİ VE KRİTERLER:

Türkiye’den İstanbul Gelişim Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nin finale kaldığı The Awards Asia 2019’da kazananlar, ödül verilecek 5 alanın her birine özgü olarak belirlenen kriterlerin ve kanıtların jüri tarafından incelenmesi onucu belirlenecek.

Koç ve Özyeğin Üniversiteleri Öğrencilere Sağlanan Üstün Destek kategorisinde finale kalarak birbirlerine rakip oldular. Üniversitelerin öğrencilere sağlanan öğrenme ve diğer destek faaliyetlerine bakılarak bu kategorinin kazananı belirlenecek.

İstanbul Gelişim Üniversitesi ise Yılın Uluslararasılaşma Stratejisi kategorisinde ilk sekiz Üniversite arasına girerek finale kaldı. Bu kategoride birincilik ödülü oluşturulan kurumsal ortaklıklar, yürütülen uluslararası faaliyetler, uluslararası personel ve öğrenci alımına yönelik stratejik bir yaklaşım oluşturmada olağanüstü başarı elde eden üniversitelere verilecek. Jüri, bu stratejinin finansal sonuçları, hedeflere yaptığı katkı gibi kanıt ve göstergelere bakarak yılın uluslararası strateji yükseköğretim Oscarı’ını kazanan Üniversiteyi ilan edecek.

21 ülkeden toplamda 80 Asya üniversitesi arasından finale kalan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ‘Yılın Uluslararası Stratejisi’ kategorisinde finale kaldı. İGÜ, Avrupa’dan akredite edilen programlarıyla öğrencilerine dünyanın her yerinde geçerli diplomalarla mezun olma imkanı sağlıyor.

“ÜLKEMİZE VE ÜNİVERSİTEMİZE KATKI SAĞLADIK”

Türkiye’nin medeniyetini ihya etme, yükseköğretim kuruluşları aracılığıyla değer üretme, hizmet ihraç etme konusunda net bir politikası ve hedefleri olduğunu ifade eden İGÜ Akreditasyondan ve Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş, “Bu politika ile üniversitelere uluslararasılaşma hedefi verildi. Biz de payımıza düşeni yapmak için gayret ediyoruz. Bu amaçla 54 programımızı Avrupalı akreditasyon kuruluşlarından akredite ettirerek eğitimimizin kalitesini gösterdik ve kanıtlamış olduk. Bu bizim uluslararasılaşma stratejimizin ilk ayağıydı. Bu başarı İGÜ gibi genç bir üniversiteye kurumsal meşruiyet sağladı. Başlarında iyi bir lider Bülent Değirmenci ve donanımlı çalışanlardan oluşturduğumuz uluslararası öğrenci ofisi ise bu stratejinin ikinci ayağını oluşturdu. Bugün 56 farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerimiz oldu. Bu sayede hem ülkemize hem üniversitemize büyük bir katkı sağlamış olduk”  ifadelerini kullandı.

“ULUSLARARASI OLDUĞUMUZU KANITLADIK”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın üniversitelerin uluslararasılaşmasına verdiği öneme atıfta bulunan İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Biz bu düşünceyle hareket ederek ciddi bir  çalışma içerisine girdik.  54 programımızı Avrupa’dan akredite ettirerek eğitim kalitemizi kanıtladık ve uluslararası olmak için büyük adımlar attık. Şimdi de, yükseköğretimin Oscar’ı olarak bilinen dünyaca ünlü THE Awards Asia değerlenmelerinde ‘Yılın Uluslararası Stratejisi’ kategorisinde finale kaldık. Bu sayede de uluslararasılaştığımızı kanıtlamış olduk. Bu başarıda çok emeği olan başta Mütevelli Heyeti Üyesi Şule Gayretli’ye ve büyük İstanbul Gelişim Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Yılın Uluslararası Stratejisi kategorisinde İstanbul Gelişim Üniversitesi ile finale kalan üniversiteler:

• İstanbul Gelişim University, Turkey
  • National University of Singapore, Singapore
  • O.P. Jindal Global University, India
  • Southern University of Science and Technology (SUSTech), China
  • Tianjin University, China
  • Tokyo City University, Japan
  • Wenzhou Medical University, China
  • Zhejiang University, China
Yılın Öğrencilere Üstün Destek kategorisinde finale kalan üniversiteler:
  • Chinese University of Hong Kong, Hong Kong
  • University of Kirkuk, Iraq