İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İstanbul Gelişim Üniversitesi MMF ve MYO Akademik Yıl Açılışları yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 2022-2023 Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Gelişim Meslek Yüksekokulu Akademik Yılı Açılış Törenleri gerçekleştirildi. Törenlerin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, yeni dönemin tüm akademisyenlere, öğrencilere ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi 2022-2023 yılı fakülte ve yüksekokul akademik açılış törenleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İGÜ Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ve Gelişim Meslek Yüksekokulu’nun da açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenler, Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin’in konuşması ile devam etti.

“PRESTİJLİ BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ!”

Nitelikli eğitim, sürdürülebilirlik ve uluslararasılaşma çalışmaları ile öne çıkan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına akademik yıl açılış törenleri ile başladı. Geçtiğimiz günlerde hem Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) hem de Gelişim Meslek Yüksekokulu (MYO) açılış törenine katılım sağlayan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, üniversitedeki eksiklerin tespit edildiğini belirterek, “42 yıllık eğitimcilik ve yöneticilik tecrübemi üniversitemize yansıtarak hep birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni dünya üniversitesi hedefine ulaştırmayı amaçlıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“GENÇLERE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Türkiye’nin uluslararası akredite edilmiş en fazla programa sahip üniversitesi olan İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası öğrenci ve akademisyen sayısı ile de dikkat çekiyor. Bilim insanlarına, genç akademisyenlere ve Türkiye için oldukça önem taşıyan Meslek Yüksekokullarına çok değer verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin,

“Üniversitemizdeki personel kalitesini artırmak için bilim insanlarını üniversitemize kazandırmak istiyoruz. Aynı zamanda da gençlere çok önem veriyoruz. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bir avantajı da genç öğretim eleman sayısının fazla olması. Bu durum bizim için çok sevindirici ve önemli. Eğitim kalitesini dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşu THE (Times Higher Education) Etki Sıralaması’nda “Kaliteli Eğitim” kategorisinde Türkiye’de 1’inci, dünyada 16’ıncı sırada yer alarak kanıtlayan üniversitemiz, benim dönemimde de gerek akademisyen kalitesi artırarak gerekse de altyapı olarak sorunları çözüp, gerekli iyileşmeleri sağlayarak başarısını devam ettirecek.” dedi.








 İstanbul Gelişim Üniversitesi MMF ve MYO Akademik Yıl Açılışları yapıldı Eklenme Tarihi: :   21 Ekim 2022 Cuma

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS