İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Mutfakta dönüşüm ve gelişim hareketliliği “Minimal Mutfak Eğitimleri” ile başladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı “Mutfakta Dönüşüm ve Gelişim: Minimal Mutfak Eğitimleri”nin ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Sevgi evlerindeki 7-12 yaş grubundaki çocukların gastronomi alanıyla tanışmalarını sağlayan etkinlikte aynı zamanda çocukların sıfır atık ve geri dönüşüm gibi konularda da bilinçlenmeleri sağlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema & Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin öncülüğünde gerçekleşen Mutfakta Dönüşüm ve Gelişim: Minimal Mutfak Eğitimleri’nin ilki 1 Ekim günü yapıldı. Kasım ve Aralık aylarında da düzenlenecek olan eğitime Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’ndeki çocuklar eşlik etti.

SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM GİBİ KONULARINDA DA BİLİNÇLENDİRİLDİLER

Sosyal ortamlara girme imkânı kısıtlı olan çocuklar için, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), RadyoTelevizyon ve Sinema Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi iş birliğinde Mutfakta Dönüşüm ve Gelişim: Minimal Mutfak Eğitimleri’nin ilki gerçekleştirildi.

Çocukların üretim süreci içerisinde bulunmalarını sağlama hedefiyle yola çıkılan projeyle, çocuklara üretim yapmanın değeri yaşatılırken, sıfır atık ve geri dönüşüm gibi konularda da bilinçlenmeleri sağlandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi C Blok Gastronomi Mutfağı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar doğal renklendirme yöntemleri ile farklı şekillerde kalıplar kullanarak kurabiyeler hazırladılar. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin de gönüllü olarak katılım sağladığı projenin bir sonraki etkinliği ise 22 Ekim’de yapılacak.






Mutfakta dönüşüm ve gelişim hareketliliği “Minimal Mutfak Eğitimleri” ile başladı Eklenme Tarihi: :   3 Ekim 2022 Pazartesi

Uzmanı açıkladı: Doğru kitapları okumak ...

Dünya çapında 300 milyondan fazla insanı etkileyen ve her yıl yaklaşık bir ...

Eklenme Tarihi: :   22 Nisan 2024 Pazartesi

15 Nisan Dünya Sanat Günü Uluslararası Ç...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF),Grafik T...

Eklenme Tarihi: :   19 Nisan 2024 Cuma


ABET AQAS AHPGS