İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Sosyal izolasyon döneminde ''senin güzelliğin senin tercihin'' dediler!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde kadınlar üzerinde oluşturulan zoraki güzellik algısına dikkat çekmek amaçlı online olarak ''Senin Güzelliğin Senin Tercihin'' adlı farkındalık projesi hayata geçirildi.

Projenin Webinar ayağına konuşmacı olarak ÜÇES Prodüksiyon ve Halkla İlişkiler Ajansı kurucusu Sibel Savacı katıldı. Savacı, sürekli farklı trend ve güzellik anlayışlarının ortaya çıktığının altını çizerken, insanın kendisini bu durumdan nasıl soyutlayacağı konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Savacı şöyle konuştu:

“Günlük hayatta herkesin sürekli eleştiri de bulunup, eleştiri aldığını fakat asıl önemli olanın gündelik yaşamda sahip olunan kişilikten, fikirlerden bağımsız bir şekilde ortamın ve trendlerin etkisi ve baskısı altında kaldığını gözlemlemektir.  Baskı doğrudan olmak zorunda değil,  geçmişten de gelebilir.”

Fiziksel özelliklere katkı sağlanması gereken en önemli şeyin karakter ve kişilik olması gerektiğini belirten Savacı, “Akıl, doğruluk, iyilik, vicdan, sosyal ortam, meslek ve insanlık konularında kişinin kendini geliştirmesi ile topluma değer katmaya çalışan bir birey olarak herkese her yaşta güzellik sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Sosyal izolasyon döneminin kadınlar üzerinde psikolojik baskı oluşturmadığını, aslında tüm toplumun eşit ve özgür olabildiği bir dönem olduğunu belirten Savacı,  gerçekleştirilen proje için Berra Sever, Gülcihan Yılmaz, Şevval Bektaşoğlu, Anıl Anar, Yusuf Antil ve Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a teşekkürlerini iletti.

Sosyal izolasyon döneminde ''senin güzelliğin senin tercihin'' dediler! Eklenme Tarihi: :   15 Haziran 2020 Pazartesi

İGÜ, Irak’ta öne çıkan 4 üniversite ile ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi ile Irak’ta bulunan Alnoor Üniversitesi, Nort...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe

Dünya Sağlık Haftası’nda “Benim Sağlığım...

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Dünya Sağlık Haftası vesilesiyle Rektör P...

Eklenme Tarihi: :   25 Nisan 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS