Tarihçe

Kurucu vakfımız “Gelişim Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı” tarafından 2008 yılında, “İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu” adında Meslek Yüksekokulu kurmak üzere girişimde bulunmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığının 08/07/2008 tarih ve 17261 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 14/07/2008 tarihinde 2547 sayılı Kanunun Ek 2’nci maddesine göre Meslek Yüksekokulumuz kurulmuş ve eğitim-öğretime başlamıştır.

17/02/2011 tarih ve 6114 sayılı Kanunla “İstanbul Gelişim Üniversitesi” kurularak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 6 fakülte, 2 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile eğitim-öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyacı olan her alanda “Gelişim” ilkesini benimseyen İGÜ, bugüne kadar, sahip olduğu akreditasyonların ilke ve esaslarına uygun, lider vasfı ile yetişmiş 49.666 mezun vermiştir. 130'un üzerinde dünya üniversitesi ile iş birliği içerisinde olan İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini uluslararası olma yolunda da motive etmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin ve dünyanın finans, ticaret merkezlerinden biri olan İstanbul’da yer alan kampüs alanında, 140'ın üzerinde laboratuvardan oluşan dev araştırma kompleksini öğrencilerinin hizmetine sunmaktadır. İGÜ’de 20 araştırma merkezi ile öğrencilerin ders dışında sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmelerine olanak tanıyan 93 öğrenci kulübü de mevcuttur.

Eklenme Tarihi: :   15 Mart 2019 Cuma