Petronas Teknik Üniversitesi'nden İGÜ TTO'ya ziyaret! Yeni projelere uzman başvuruları bekleniyor

Malezya Petronas Teknik Üniversitesi ve İGÜ TTO’nun gerçekleştirdiği toplantı kapsamında; Aşağıdaki konular için ayrı ayrı görüşme yapmak üzere Gelişim Üniversitesi'nden daha fazla ilgili uzmanın katılım sağlaması önem arz etmektedir.

Öncelikli teknolojik konular:

1.  Hidrojen: Taşımacılık hareketliliği için taşınabilir hidrojene odaklanmak.
  2.  Atık yönetimi: Enerji (Biyokütle) üretmek için Tavuk gübresine odaklanmak.
  3.  Enerji depolama: Taşınabilir ve uzaktan kendi kendini idame ettirebilir enerji depolamaya odaklanmak.
  4.  Suyun tuzdan arındırılması: Deniz suyundan su tuzdan arındırma ürününe odaklanmak. UTP halihazırda güneş panelinden gelen yenilenebilir enerjiyle güçlendirilmiş bir ürüne sahip.
Not: TÜBİTAK vb. kurumlara ortak proje sunumu fırsatları da dikkate alınacaktır. UTP ayrıca ortak bir uluslararası bütçe oluşturulması yönünde görüş bildirmiştir.

Eklenme Tarihi:   4 Haziran 2024 Salı

Öğretim Elemanı Alım İlanı-04.09.2024

Eklenme Tarihi: :   4 Eylül 2024 Çarşamba

İGÜ ve Shahrisabz State Pedagogical Inst...