İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

1.Ulusal Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Turizmin Geleceği Semineri

1.Ulusal Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Turizmin Geleceği Semineri

  İstanbul Gelişim Üniversitesi UBYO Gastronomi Bölümü ve MYO Aşçılık Programı Öğrencileri, öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner ve Öğr. Gör. Ufuk Samav ile birlikte 27 Şubat 2017 Pazartesi Eyüp Kültür Merkezinde ilki gerçekleştirilen 1.Ulusal Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Turizmin Geleceği Seminerine birlikte katıldılar.

    Seminere davetli olan İstanbul ilinde yerleşik 14 adet Gastronomi, Mutfak Sanatları, Turizm ve Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her okuldan Müdür, Öğretmen ve 15 Öğrencileri ile temsil edilmiştir. Bu okullarda okuyan öğrencilerin yükseköğretime hazırlık kapsamında bilgilendirilmelerini amaçlayan seminere, İstanbul Gelişim Üniversitesi, K.K.T.C Doğu Akdeniz Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Ayvansaray Üniversite’lerinden akademisyenler konuşmacı olarak yer almıştır.

     Seminer Oturum Başkanı Kubilay Gündüz, gastronomi, mutfak sanatları, turizm ve otelcilikte geleceğin mimarları olacak liseli gençlerin geniş anlamda Gastronomiyi tanımaları, Dünyanın en zengin mutfakları arasında yer alan Türk Mutfağını doğru bir konumlandırma ve yaratılacak çekici bir imajla markalaşmasına büyük katkılar sağlayacaklarını belirtmiştir.

   Seminerde konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi, Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra, eğitim-öğretim anlayışları, öğrencileri mesleklerine nasıl hazırladıkları, başarılı olmaları için önemli gördükleri hususları ve üniversite-bölüm seçiminde nelere dikkat etmeleri hususlarında bilgilendirmiştir. MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Ufuk Samav, bu ve benzer programlarda başarının ilk yolunun mutfakta uygulama becerileri kazanılması ile başladığını, bunun yanından güçlü bir akademik eğitim ile entelektüel olmanın ileri yıllarda başarıyı getireceğini ifade etmiştir.

     Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, Aşçılık Program Başkanı Öğr. Gör. Adem Yetim, Öğr. Gör. Ufuk Samav ve semineri organize eden English Academy & Docklands Academy Temsilcisi Kubilay Gündüz, yurtdışı staj olanaklarının geliştirilmesi için tekrar bir araya gelmek hususunda mutabık kalmışlardır.

   Seminer, Öğrencilerimiz ve diğer üniversitelerden gelen akademisyenlerin toplu resim çekimi ile tamamlanmıştır.

1.Ulusal Gastronomi, Mutfak Sanatları ve Turizmin Geleceği Semineri Eklenme Tarihi: :   7 Mart 2017 Salı

Ek tercih döneminde aday öğrencileri nel...

Sınav sonuçlarının ardından ilk tercih sonuçlarında istediği bölüme yerleşe...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar

Uzman psikolog anlattı: Ek tercih dönemi...

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci, üniv...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS