İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç’ın bölüm yazarı olarak katkı sağladığı, ‘’Konaklama ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Yönetimi’’ kitabı yayımlandı.
Delta Yayıncılık tarafından basılan kitapta, Dr. Öğr. Üyesi Emre Aykaç ‘’Mutfağın Yönetimi ve Organizasyonu’’ bölümünü Doç. Dr. Aziz Özkoç’la ortaklaşa kaleme aldı. Toplamda 10 bölümün yer aldığı kitabın editörlüğünü ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Prof. Dr. Lütfi Buyruk yaptı.
ÖĞRENCİLERE VE AKADEMİSYENLERE KATKI SAĞLAYACAK
Mutfak Yönetimi kitabında, mutfak kavramından tutun da mutfakta kullanılan otomasyona kadar birçok konuya değinildi. Aynı zamanda kitaptaki bölümler, farklı üniversitelerden alanında uzman akademisyenler tarafından yazıldı. Akademisyenler, içerikleri oluştururken özellikle yerli ve yabancı yazı taramaları yaptı.
Lisans, yüksek lisans ve akademisyenlere de katkı sağlayacak olan kitap, otel mutfak departmanları için ideal bir yönetim ve organizasyon yapısının teorik temellerini ele alıyor.
Kitapta yer alan başlıklar ise şu şekilde:
‘’Mutfak Kavramı ve Mutfağın Tarihsel Gelişimi, Mutfak Hizmetlerinin sunulduğu işletmeler ve Mutfak Çeşitleri, Mutfağın Yönetim ve Organizasyonu, Mutfak Planlaması ve Mutfakta Temel Bölümler, Mutfakta Kullanılan Ekipmanlar, Mutfakta Üretim Süreci, Mutfakta Maliyet Kontrol Süreci, Mutfakta Gıda Güvenliği ve Hijyen, Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği, Mutfakta Kullanılan Otomasyon Sistemleri.’’
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güz...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türk dünyasıyla akademik bağlarını g...