En Tatlı Sergi 2.Geleneksel Reçel Ar-Ge Sergisi
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri ile Öğr. Gör. Kübra SAĞLAM ’ın danışmanlığında 3 Mayıs Çarşamba günü MYO bahçesinde 2.Geleneksel Reçel Sergisi etkinliği gerçekleştirildi.
Akademisyenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgiyle katıldığı sergi açılışını Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal ERKİŞİ gerçekleştirdi.
Reçel temalı Ar-Ge ürünlerini sunan Gıda Teknolojisi öğrencileri gıda işleme tekniklerinden etkin bir muhafaza yöntemi olan reçelleri hakkında; besin değerleri, fotoğraflarla yapım aşamaları ve sunum tavsiyeleri ile ilgili bilgi veren poster sunumlarını da gerçekleştirdiler.
Yoğun ilgi gören sergide, leylak reçeli, ananas reçeli, reyhan reçeli, zeytin reçeli, greyfurt reçeli, acı biberli chilli reçeli, kahve reçeli, patlıcan reçeli, ısırgan otu reçeli, domates reçeli, mısır reçeli, balkabağı reçeli ve süt reçeli gibi çeşitli gıdalardan başarılı reçel denemeleri yapılarak araştırma geliştirme çalışmalarının önemi vurgulandı.
Eklenme Tarihi: : 5 Mayıs 2017 Cumaİstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...
Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...