GastroBahçe Kampı 1
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrenci kulüplerinden GastroBahçe Kulübü tarafından organize edilen kamp 30 Eylül – 01 Ekim 2017 tarihlerinde Yuvacık-Başiskele / Kocaeli Aytepe Park tesislerinde gerçekleştirilmiştir.
Üniversitemiz gastronomi bölümleri öğrencilerinden 25 kişilik bir grup, UBYO Gastronomi Bölümü Arş. Gör. Gizem Hülağa başkanlığında, İstanbul Üniversitesi Çevrecilik Kulübü öğrencileri, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi ve Yeryüzü Derneği’nden katılımcılar ile iki gün süresince baharat bitkileri yetiştirilmesi, doğada hayatta kalma teknikleri, bitkilerin hayatta kalma serüveni, ekoturizm, vejetaryenlik ve gıda alerjileri hakkında eğitimler ve atölye çalışmaları yaptılar.
Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, mutfak sanatlarında ve insan beslenmesinde son derece önemli yeri olan bitkiler ve doğal türler hakkında teorik ve uygulamalı eğitim almanın gereklilik olduğunu, yeni müfredatta bu kapsamda yeni derslere yer verildiğini belirtti.
Bu etkinliğin gerçekleşmesinde destek olan Üniversite Yönetimine ve İdari Birimlere teşekkür ediyoruz.
Kamp programı aşağıda sunulmaktadır:
30 Eylül 2017 Cumartesi
07:00 Rektörlük Çıkış
10:00 Tesise Giriş
10:30 Trekking Doğada Hayatta Kalma Teknikleri (ZTBB)
12:00 Öğle Yemeği
13:00 Seminer-Gıda Ormanları (Yeryüzü Derneği)
15:30 Atölye Çalışması - Baharat Bitkileri ve Yetiştiriciliği (ZTBB)
17:00 Trekking – Serbest zaman
18.00 Akşam Yemeği
20.00 Münazara – Serbest zaman
01 Ekim 2017 Pazar
08.00 Sabah Kahvaltısı
09:00 Ekoturizm (GastroBahçe)
10.00 Bitkilerin Hayatta Kalma Serüveni – (İstanbul Üniversitesi Biyoloji)
12:00 Öğle Yemeği
13:00 Vegan-Vejetaryen Gıda Alerjisi (GastroBahçe)
15:30 Kamp alanından ayrılış
20.00 Rektörlük Binası varış.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...
Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...