Gastronomiye Farklı Bir Bakış…
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hilal Kılıç ve Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner’in birlikte organize ettikleri “Gastronomiye Farklı Bir Bakış: Blog Yazarlığı” başlıklı söyleşiye Blok Yazarı ve Ustalar Pişiriyor adlı TV Programı Sunucusu Mehtap Güzey Özcan katılmıştır.
23 Kasım 2017 Perşembe tarihinde UBYO Gastronomi Bölümü Gıda ve Medya dersi sorumlu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hilal Kılıç’ın konuğu olan Mehtap Güzey Özcan, 2007 yılından beri gastronomi alanında blog yazarlığı yapmaktadır. www.degisiktatlar.com adresinde takip edilen blog'unda yemek tarifleri, seyahatleri ve gastronominin kültürel işlevi ile ilgili bilgilere yer veren Özcan, gastronomi alanında yapılmış, "Yemek Şöleni" yarışmasında 3. lük ödülü sahibidir. Blog yazarlığını sürdüren ve Uçankuş Tv de Ustalar Pişiriyor adlı yemek programı sunuculuğunu sürdürmektedir.
Gastronomi Bölümü öğrencilerinin ilgiyle dinledikleri söyleşide, Özcan gastronomi bilimine farklı bir bakış açısı getirmiştir. Gastronominin yalnızca mutfak uygulamasından ibaret olmadığını, disiplinlerarası bir meslek olarak blog yazarlığı ile geniş kitlelere gastronominin anlatılabileceğini söylemiştir.
Blog yazarlığına nasıl başladığını, hangi aşamalardan geçtiğini ve tecrübelerini öğrencilerimize aktaran Özcan, söyleşiden büyük keyif aldığını ifade etmiştir.
Söyleşi bitiminde Mehtap Güzey Özcan’a Yrd. Doç. Dr. Hilal Kılıç tarafından plaketi takdim edilmiş ve Öğretim Üyeleri tarafından eğitime verdiği destekleri için teşekkür edilmiştir.
Eklenme Tarihi: : 30 Kasım 2017 Perşembeİstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...
Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...