İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, Gastronomi Dergisi’nin sorularını yanıtladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde ve uygulama mutfaklarında sürdürülebilirliğe önem verildiğini belirten Doç. Dr. Serdar Egeli, geleceğin şeflerinin yetiştiği bölümlerimizde atık yağların stoklanmasından, artık ürünlerin ayrıştırılmasına kadar birçok alanda mutfaklarda kesin kuralların bulunduğunu ifade etti.
“HEM ÜNİVERSİTEMİZDE HEM DE MUTFAKLARIMIZDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ!”
Almanya’nın önde gelen akreditasyon kuruluşlarından biri olan AQAS (Agency for Quality Assurance) tarafından akredite edilen İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesindeki üç farklı Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programı, geleceğin lider şeflerine nitelikli eğitim vermeye devam ediyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü gerek uygulamalı dersleri gerekse de aktif mesleki deneyimleri yaratmasıyla yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde Gastronomi Dergisi’nin sorularını yanıtlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli,
“Üniversitemizin üç farklı bloğunda tam teşekküllü uygulama mutfaklarımız bulunuyor. Uygulama yapılan derslerimize, sektörde deneyimi olan ve hâlâ aktif görev alan şefler tarafından destek verilmekte. Bu derslerimizde temel Türk ve dünya mutfağına yönelik uygulamalar ile öğrencilerin ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlayacak, yaratıcılıklarını ön plana çıkaracak farklı çalışmalar da yapılıyor. Bunun yanı sıra hem üniversitemizde hem de mutfaklarımızda sürdürülebilirlik birinci önceliğimiz. Müfredatlarımızda da sürdürülebilirliğe yönelik zorunlu ve seçmeli derslerimiz yer alıyor. Ayrıca uygulamalı derslerimizde israfı önlemek amacıyla ürün kullanımlarına ve atık yönetimine özel bir önem veriliyor. Özellikle atık yağların stoklanması, su israfını azaltmaya yönelik eylemler ve artık ürünlerin ayrıştırılması gibi konularda mutfaklarımızda kesin kurallarımız bulunuyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
“SEKTÖRDEN ÜNİVERSİTEMİZE STAJYER ÖĞRENCİ TALEPLERİ GELİYOR”
Gastronomi sektörü son dönemlerde özellikle medyanın etkisi ile daha da popüler hale geldi. Yiyecek-içecek sektörünün insanoğlu var oldukça sürekliliğini devam ettireceğini belirten Doç. Dr. Serdar Egeli, “Gençlerimiz haklı olarak bu sektörde daha kolay iş bulabileceklerini düşünüyorlar. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sektörle olan iş birliği ve bünyesinde bulundurduğu sektörün içinde olan akademisyenleri, öğrencilerimize hem staj imkânı olarak hem de iş imkânı olarak yarar sağlıyor.” dedi.
Aynı zamanda üniversite bünyesinde yer alan Kariyer Yönlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sektörden gelen talepleri karşılamak için çalışmalar yürüttüğünü belirten Doç. Dr. Serdar Egeli, bu yönlendirmeler ile öğrencilerin mezuniyet öncesinde sektör deneyimi edinebildiklerini ifade etti.
Gastronomi Dergisi'nde yayımlanan röportaja buradan ulaşabilirsiniz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde de duyurulduğu üzere, Tokat Erbaa Yılmaz K...