İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Gelenekten Geleceğe - Çevre, İklim ve Endemik Türlerin Korunması

Gelenekten Geleceğe - Çevre, İklim ve Endemik Türlerin Korunması

Reis Gıda A.Ş ve Uzmanlar Gastronomi ve Aşçılık Bölümleri ile Çevre, İklim ve Endemik Türlerin Korunması İçin El Ele Verdi…

Reis Gıda A.Ş tarafından desteklenen ve GastroBahçe Kulübü Öğrencileri tarafından yürütülen “Anadolu Endemik Karakılçık Buğdayı (Triticum durum L.)  Türünün Gastronomi ve Mutfak Uygulamalarında Yeri ve Öneminin Çiftçi ve Tüketici Açısından Farkındalığının Artırılması” başlıklı proje 29 Kasım 2017 Çarşamba günü gerçekleştirilen Panel ve Mutfak İkramı ile tamamlanmıştır.

Çoğunluğunu UBYO Gastronomi Bölümü Öğrencilerinin oluşturduğu, kulüp üyeleri arasında GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile MYO Aşçılık Programı Öğrencilerinin de bulunduğu GastroBahçe Kulübü Bu bağlamda, İzmir Seferihisar bölgesinde Karakılçık buğdayı yetiştiren çiftçileri ziyaret etti, söyleşiler yaptı ve İzmir Seferihisar Belediyesi Başkanlığı’ndan büyük destek görmüştür.

Panele katılan Reis Gıda A.Ş Yön. Kur. Başkanı Mehmet Reis, Küresel İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Tarımın Önemi başlıklı konuşmasında, Dünya ve Ülkemiz açısından bizleri bekleyen tehdit ve riskleri dinleyicileri ile paylaşmıştır.

Davetli konuşmacılardan Ayşe Nilhan Aras Anadolu’nun zengin mutfağı ve yöresel çeşitler hakkında bilgi verdikten sonra, bu mutfağın ve endemik türlerin korunması gerektiğinin önemine değinmiştir.

Diğer panelist Yrd. Doç. Dr. Murat Dinçer Çekin, endüstriyel boyutta besi hayvanı yetiştiriciliği sebebiyle Dünyamızın karşılaştığı sera gazı salınımı, su ve toprak kirlenmesi, hayvansal kaynaklı hastalıklar, büyük enerji gereksinimi dengesizliği ile yanlış beslenme alışkanlıkları hakkında ilgiyle izlenen bir sunum yapmıştır.

Araştırmacı Yazar İsmail Tokalak, tarladan sofraya ekmek, önemi ve Ülkemize mahsus bazı endemik bitkilerin yaygınlaşarak kullanılmasını engellemeye dönük müdahaleler hakkında detaylı bilgi vermiştir.

Proje Ekibinin Seferihisar gezisi süresince yakın şekilde ilgi ve destek gösteren Seferihisar Belediyesi Etüt Proje Uzmanı ve CittaSlow Seferihisar Temsilcisi Candaş Balta Seferihisar Beldesi, Belediye faaliyetleri, CittaSlow aktiviteleri hakkında bahsettiği sunumu zevkle dinlenmiştir.

Panele UBYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa Zahit Serarslan, Prof. Dr. Orhan İşcan, GastroBahçe Kulüp Danışmanı ve Gastronomi Bölümü Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, MYO Aşçılık Programı Öğr. Görevlileri Aslı Muslu ve İbrahim Levent Demirçakmak, Arş. Görevlileri Gizem Hülağa ve Fatih Bozkurt ile geniş bir öğrenci kitlesi katılmıştır.

Panel bitiminde konuşmacılara SBE Müdürü ve GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Yetim tarafından plaketleri takdim edilmiştir.

Panel bitiminde konuklar ve Öğrenciler, Gastronomi Mutfağına geçmişler ve Öğr. Gör. Tolgahan Tabak tarafından hazırlanan ve Öğrencilerimiz tarafından karakılçık buğdayı kullanılarak pişirilmiş yemeklerin tadına bakmışlardır.

Bu projeye finans ve manevi destek veren Reis Gıda A. Ş. Yön. Kur. Bşk. Sayın Mehmet Reis’e ve Reklam ve Halkla İlişkiler Sor. Deniz Ekici ‘ye, Ayşe Nilhan Aras’a, Dr. Murat Dinçer Çekin’e, İsmail Tokalak’a, Candaş Balta ve şahsında Seferihisar Belediye Başkanı Sn. Tunç Soyer ve Sn. Günay Öksüz’e ve Haber Artı TV Genel Müdürü Yusuf Kurt’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gelenekten Geleceğe - Çevre, İklim ve Endemik Türlerin Korunması Eklenme Tarihi: :   1 Aralık 2017 Cuma

Ek tercih döneminde aday öğrencileri nel...

Sınav sonuçlarının ardından ilk tercih sonuçlarında istediği bölüme yerleşe...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar

Uzman psikolog anlattı: Ek tercih dönemi...

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci, üniv...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS