İstanbul Gelişim Üniversitesi
Gelişim Haber

Gelişim Üniversitesi’nde Pastalar Yarıştı

Marsa’nın 2012 yılından başlayarak her yıl düzenlediği pastacılık yarışmasının bu yıl ki konuğu İstanbul Gelişim Üniversitesi oldu.

     ‘’Tohumlama Projesi’’ kapsamında geleceğin pasta ustalarına destek veren Marsa bu eğitimlere bir yenisini daha ekledi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ile birlikte yapılan yarışmada, yarışmacı olarak yer alan öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Öğrencilerin birbirleri ile mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu.

     Marsa demostrasyon ustası Yaşar Sadıkoğlu tarafından doğru yağ kullanımının önemiyle başlayan etkinlik Deniz Debedil’in ‘’Şeker hamuru ile pasta süsleme teknikleri’’ eğitimiyle devam etti. Eğitimin ikinci bölümünde gerçekleştirilen Pasta süsleme yarışmasında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri Deniz Debedil’in gösterdiği yılbaşı konseptine kendi yaratıcılıklarını da katarak pastalarını süslediler.

     Yarışma sırasında öğrencileri yalnız bırakmayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhan Aykaç, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Orhan İşcan ve Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Serdar Çöp ise yarışmanın konukları oldu. Öğrencilerin büyük bir çaba göstererek yaptığı tüm pastaları çok beğendiğini ifade eden Aykaç, yarışan tüm öğrencilere başarılar diledi.

     İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhan Aykaç, Yaşar Sadıkoğlu ve Deniz Debedil tarafından yapılan oylama sonucunda ilk üçe giren öğrenciler çeşitli hediyeler kazandı. Yarışmanın birincisi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Gastronomi ve Mutfak Sanatları 1. sınıf öğrencisi Ferdi Kalıncılar olurken, ikincilik ödülünü kazanan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Zehra Gönen oldu. Yine Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Yüksel Tosun ise üçüncü olarak yarışmadan ayrıldı.

“Tüm Pastalar Çok Güzel ve Lezzetli”

     Yarışmayı birinci olarak tamamlayan Ferdi Kalıncılar, pastasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhan Aykaç, Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Orhan İşcan ve Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Serdar Çöp’e ikram etti. Bu tür yarışmaları çok faydalı bulduğunu dile getiren Aykaç şunları söyledi; “Burada dereceye giren ve derece almayan öğrencilerimi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Tüm yapılan pastalar bizler için çok özel. Hepsinin emeğine ve eline sağlık.”

“Üniversitede İlk Yıl, İlk Dönem ve İlk Başarı”

     Yarışmayı değerlendiren Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Çağla Özer, öğrencilerin yarışma için çok büyük çaba saf ettiğini ifade etti. Özer; “Öğrencilerimizin başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Fakat bu yarışmada birinci olan öğrencimizin hem 1. Sınıf öğrencisi olması hem de ilk yılındaki bu başarısı beni daha da sevindirdi. Yarışmaya katılan katılamayan veya kazanan kazanmayan tüm öğrencilerimi emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi. 

Gelişim Üniversitesi’nde Pastalar Yarıştı Eklenme Tarihi: :   5 Aralık 2016 Pazartesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde BISTLA...

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (...

Eklenme Tarihi: :   30 Mayıs 2025 Cuma

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Hayat...

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü öncülüğün...

Eklenme Tarihi: :   30 Mayıs 2025 Cuma


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS