İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu'nun Türk fındığı hakkında yapmış olduğu olumsuz açıklamalar karşısında “Fındığıma Dokunma” sloganıyla yeni bir sosyal sorumluluk etkinliğine İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi öğrencileri ile imza atıldı.
İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu’nun Türk fındığı hakkında yaptığı açıklamalar ve İtalya’nın Türk fındığını tehlikeli ürünler listesine almasından dolayı Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu’ndan tepki gecikmedi. Bu doğrultuda çalışma yürüten Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu TAŞPAKON ana sponsorluğunda ve Euro-Toques işbirliği ile “Fındığıma Dokunma” adıyla bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Projenin ilk ayağı ise HOSTECH by TUSİD Fuarı olup, Kristal Endüstriyel’in standı içerisinde gerçekleştirildi.
Türk fındığının lezzeti ve kalitesi ile pazarda lider konumda olduğuna dikkat çekilmesi amaçlanan fuarda yemek sunumları fındıklı olarak yapıldı. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrencileri ve TAŞPAKON üyelerinin büyük bir özveri ile hazırladığı menüde; fındık çorbası, peynirli rulo börek, fındık taratorlu semizotu salatası, fındıklı muhammara ile kaplanmış piliç külbastı ve fındıklı baklava yer aldı. Hazırlanan yemekler Kristal Endüstriyel standı ve fuar ziyaretçilerine sunuldu.
“TÜRKİYE FINDIK KALİTESİ BAKIMINDAN PAZARDA LİDER KONUMDADIR”
TAŞPAKON Genel Sekreterliği yaptığı açıklamada Türkiye’nin fındık üretiminde dünya lideri olduğunu ve global anlamda Türk fındığının lezzeti ve kalitesi ile pazarda lider konumda olduğuna dikkat çekerek İtalya’da yapılan açıklamaların karalama kampanyası ve manipülasyon olduğunun altını çizdi.
Eklenme Tarihi: : 14 Kasım 2016 Pazartesiİstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde de duyurulduğu üzere, Tokat Erbaa Yılmaz K...