İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi mutfağında bu hafta İtalyan makarnası ve sosları atölye çalışması yapıldı.
Dünyaca ünlü İtalyan makarnaları Gelişim’li şeflerin ellerinden çıktı. Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü Öğrencileri “İtalyan El Yapımı Makarnaları ve Sosları” atölye çalışması kapsamında İtalyan usulü makarna yapmanın püf noktalarını öğrendi. Mutfağın konuğu ise Gioacchino Dell’Aquila oldu.
Gastronomi Bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner ve Öğr. Gör. Adem Yetim tarafından organize edilen atölye çalışmasına katılan Gioacchino, öğrencilere orijinal tarifleri ile 5 farklı makarna ve soslarının yapımını gösterdi. Gastronomi Öğrencilerinin iyi makarna yapmanın püf noktalarını öğrendikleri etkinlik süresince, İtalyan kültürü, yemek alışkanlıkları ve diğer mesleki detaylar geleneksel İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan makarna, el yapımı makarna ve sosları ile sunuldu. Birbirinden lezzetli makarnaların yapıldığı mutfakta geleceğin şeflerinin mutluluğu, renkli görüntülere sahne oldu.
Program sonunda Gioacchino Dell’aquila’ya Öğr. Gör. Adem Yetim tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Ardından Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner ve tüm İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ailesi katılımlarından dolayı Gioacchino Dell’aquila’ya teşekkür ederek konuğunu uğurladı.
Eklenme Tarihi: : 22 Aralık 2016 Perşembeİstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından bu y...
Kış aylarının gelmesiyle grip aşısının koruyuculuğu tartışılmaya başlandı. ...