İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından “Açlık Türleri ve Beslenme Farkındalığı” üzerine bir seminer düzenlendi. Herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen ve katılımın yüksek olduğu seminerde, beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olundu.
“DUYULAR DOYURULAMIYOR”
Beslenmede renklerin ve sunumun öneminin vurgulandığı seminerde insanların yemek seçimlerini etkileyen unsurlar hakkında bilgilendirmeler yapan, duyusal ve duygusal açlık gibi önemli konulara da değinen Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Gizem Köse, öğrencilere diyet dışında farklı yaklaşımların da olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade etti.
Diyetisyen Köse şöyle devam etti:
“Besin endüstrisinin ortaya çıkardığı ürünlerin lezzetli olması sebebiyle artık duyular doyurulamıyor ve bu duyular ne kadar beslenirse beslensin yemek yeme isteği de bir o kadar artıyor. Besinlerle kurulan doğru olmayan ilişkilerin ana sebebi duygusal yemenin farkında olamamaktan kaynaklı”
“ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ”
Seminere gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren İGÜ Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Şeyma Sarıkabak, bu tür etkinliklerle uzmanları ve öğrencileri bir araya getirmeyi planladıklarını söyledi.
Üniversite bünyesinde gerçekleşen bilimsel etkinliklere verdikleri öneme değinen İGÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Gayretli, “Üniversitemizde birçok etkinlik organize ediyor ve öğrencilerimizi bilim insanları ile profesyoneller ile bir araya getirmeyi önemsiyoruz” diye konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güz...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türk dünyasıyla akademik bağlarını g...