Tayland ve Peru Mutfakları Günü
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Öğrencileri Dünya Mutfaklarının uzmanlarından uygulamalı ders aldılar.
16 ve 17 Ekim 2017 tarihlerinde konuğumuz olan profesyonel şefler Dünya Mutfaklarından önde gelen ikisi Tayland ve Peru yemekleri hakkında Öğrencilerimiz ile keyifli saatler geçirdiler.
Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak tarafından organize edilen uygulamalı derslere Tayland mutfağını temsilen Çokçok Thai Restoran Executive Şefi ve Yöneticisi Erol Aksoy Tayland mutfağına ait 'Tom Yum Kung', 'Phad Thai Kai', 'Kbeng Phet Neva' yemekleri öğrencilerimize öğretmiştir.
Bir diğer Dünya Mutfağı ise Peru’lu Şef Bruno Santa Cruz tarafından sunulmuştur. Peru’nun başkenti Lima’da Dünya’ya gelen ve 16 yaşında Lima Mutfak Sanatları Okulunda eğitimine başlayan Şef Cruz’a Grand Hyatt Otel İstanbul Executive Şefi Murat Dağlıoğlu da eşlik etmiştir.
UBYO Gastronomi Bölümü öğrencilerinin ilgisinden memnun kalan Şefler, eğitim ve öğretim elemanlarının gayretlerinden etkilendiklerini paylaşmışlardır.
2015 yılında bu yana aramızda olan Peru’lu Şef Bruno Santa Cruz’a ait aşağıda cümleler Öğrencilerimiz için altın bir nasihat olarak gelmiştir: Hyatt Regency Istanbul Ataköy’ün Şefi Bruno Santa Cruz diyor ki: ‘Our food culture brings everyone to the table…friends, neighbors or people who are passing by and I want to share the happiness we life with you’.
Konuklara plaketleri Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Serdar Çöp tarafından verilmiştir.
Şeflerimize eğitime ve bölüme verdikleri destekler için teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Eklenme Tarihi: : 20 Ekim 2017 Cumaİstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...
Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde de duyurulduğu üzere, Tokat Erbaa Yılmaz K...