İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Gaziantep’te düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) kapsamındaki Local Chef Üniversiteler Yarışması’nda üçüncü oldu.
4. Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep), 15-18 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirildi. "Sürdürülebilirlik ve Biyoçeşitlilik" temasıyla yola çıkılan festivalde, üniversitelerin Gastronomi Bölümü öğrencilerinin de yeteneklerini sergileyebilecekleri “Local Chef Üniversiteler Yarışması” düzenlendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Samet Tutuş, Özge Özkan ve Esra Çoraksu’nun yarışmada yaptığı soğuk kelle paça ve beyran jel, kuzu gömlek yağına sarılı acılı kıyma ve kuzu sırtı, antep fıstıklı çıtır kadayıf ve baklava katları ile üçüncülük ödülünü kazandı.
GASTROANTEP’E SADECE 6 ÜNİVERSİTE DAVET EDİLDİ!
Türk mutfağının dünyaya açılan kapısı olan Gaziantep, geleceğin şeflerine 4. Uluslararası Gastronomi Festivali (GastroAntep) kapsamında düzenlenen Local Chef Üniversiteler Yarışması’nda okulda öğrendiklerini uygulama fırsatı sundu. Türkiye'de sadece 6 üniversitenin davet edildiği yarışmada, her üniversiteden 3 öğrenci katılım sağladı. İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni temsil eden Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinden Samet Tutuş, Özge Özkan ve Esra Çoraksu başlangıç menüsünde soğuk kelle paça ve beyran jel, ana yemekte kuzu gömlek yağına sarılı acılı kıyma ve kuzu sırtı ve tatlı olarak da antep fıstıklı çıtır kadayıf ve baklava katları yaparak Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerini büyük bir başarı ile sergiledi.
18 Eylül Masatder Kapalı Kutu Şef Yarışması ile sonlanan 4. Uluslararası Gastronomi Festivali, üç gün boyunca yerli/yabancı şefleri ve gastronomi profesyonellerini ağırladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin CyberShield Innovators projesi, Avrupa İn...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), eğitim alanında uluslararası iş birliğ...