UBYO Gastronomi Bölümüne Proje Desteği Geldi
Ülkemizin önde gelen gıda firmalarından Reis Gıda, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü ve bu bölüm Öğrencilerinden oluşan GastroBahçe Kulübü projesini destekleme kararı verdi.
“Anadolu Endemik Karakılçık Buğdayı (Triticum durum L.) Türünün Gastronomi ve Mutfak Uygulamalarında Yeri ve Öneminin Çiftçi ve Tüketici Açısından Farkındalığının Artırılması” başlıklı proje için finans desteği sağlayan Reis Gıda Yön. Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Gezici, bu proje kapsamında 29 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilecek panel ve mutfak atölyesine de katılacaklarını bildirdiler.
Bu bağlamda, İzmir Seferihisar bölgesinde Karakılçık buğdayı yetiştiren çiftçiler ziyaret edilecekler, konu hakkında görüşleri dinlenecek ve söyleşiler yapılacaktır. Gastronomi ve Mutfak uygulamaları açısından Karakılçık buğdayının yeri, tanıtılması ve yeni reçetelerde kullanımının yaygınlaştırılması hakkında üretici ve tüketicilere bilgi verilecektir. Çalışmanın son aşamasında bölgeden çiftçiler, bu buğday türünü tüketmeyi tercih eden tüketiciler, ticaretini yapan aracı firmalar ve gastronomi uzmanlarının davet edilecekleri bir çalıştay ile mutfağımızda kullanım yerleri bölümümüz mutfağı ve öğretim elemanları tarafından uygulamalı gösterilecektir.
Bu sayede Karakılçık Buğdayı örnek alınarak ülkemizdeki diğer buğday çeşitlerine ve elde edilen, besleyici değeri yüksek bulgur çeşitlerinin tüketimi ve korunması açısından bir bilinç ve farkındalık oluşturmak amacındayız.
Gastronomi Bölümü Öğr. Üyesi ve GastroBahçe Kulüp Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tekiner, Reis Gıda’ya hassasiyeti ve ilgisi için teşekkür ettiklerini; Bölüm için ilk finans desteği alınan proje olduğunu ve Öğrencilerin büyük bütçeli proje başvuruları yapmak için motive olacaklarını belirtti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü öncülüğün...