Yedi nesildir şekerleme işiyle uğraşan bir ailenin büyük torunu olan Mustafa Şekercioğlu, aile mirasını geliştirmek için gastronomi bölümünü okumak istediğini söyledi.
Yaklaşık yedi yıldır pastacılık sektöründe üretimler yapan, eğitimler veren ve Türkiye’yi yurt dışında farklı yarışmalarda başarıyla temsil eden Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAFED) Milli Takım ve Pasta Sanatları Ustası Şefi Tuba Geçkil gastronomi okumak isteyen öğrencilerle tercih günlerinde bir araya geldi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’ndeki buluşmada pasta sanatı hakkında konuşan Tuba Geçkil, “Pastacılık sektörünün daha artistik seviyede ilerlediği günümüzde butik pastacılık olarak adlandırdığımız bu sektörümüzün çok özel bir seviyesi bu tarz tasarımlar. Artistik tasarımların yurt dışında yarışmalara katılması ile birlikte ülkemizde seviye daha da hızlı bir şekilde yükselmiş durumda. İsterim ki gençler bu tarz çalışmalarla dünya üzerindeki büyük isimlerle birlikte olmak üzere kendilerini göstersinler. Çünkü yurt dışında sektör üst seviyelerde. Dilerim ki bizde de aynı hızla güzel bir seviyeye gelir ve birlikte iyi işler, iyi çalışmalar yaparız” dedi.
Artık pasta denilince akıllara sanat eseri gelmesi gerektiğini ifade eden Geçkil, “Ülkemizde de bu seviyeye doğru gidiyoruz Ben bunu görebiliyorum. Çünkü yaklaşık 7 yıldır bunun eğitimlerini veriyorum. Bu konuda yüzlerce öğrenciye eğitim verdim. Hali hazırda öğrencilere bunun önemini anlatacağım” şeklinde konuştu.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...