Genç Degüstatör Rutkay Kaptan, 05 Mayıs 2017 Cuma günü İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü Öğrencilerine degüstasyon konulu bir seminer verdi.
Yaklaşık on üç yıldır içecekle ilgili işletmelerde farklı pozisyonlarda çalışan ve kariyerinin son üç yılını degüstasyon konusuna ayıran Rutkay Kaptan’ın semineri ilgi ile izlendi.
Bursa Hayal Kahvesi degüstatörü olan Rutkay Kaptan, üç saati aşan seminerinde, degüstasyon ve degüstatör tanımı, iyi Sommelier nasıl olunur? ve yabancı ülkelerde bu mesleğin durumu ile başarılı bir Sommelier olmak isteyen öğrencileri bekleyen uzun ve zorlu süreç hakkında detaylı bilgiler sundu.
Öğrencileri ilgiyle izledikleri seminerin sonunda adeta soru yağmuruna tutulan Rutkay Kaptan’a plaketi takdim ve eğitime verdiği destek için teşekkür edildi.
Etkinliği organize eden Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı TEKİNER başarılı bir Sommelier olmak için özellikle genel kültür bakımından son derece iyi yetişmeleri gerektiğinin altını çizdi.
Eklenme Tarihi: : 15 Mayıs 2017 PazartesiDijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...