İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Multidiciplinary Approches to Obesity Sempozyumu Düzenlendi

     Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. B. Gökçe Çöl, öğretim görevlilerimizden Eda M. Kurtuluş ve Fuzail Majoo başta olmak üzere,  Sağlık Bilimleri öğretim ve araştırma görevlerinin de katkılarıyla; Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Çocuk Gelişimi ve Hemşirelik İngilizce Bölümlerine yönelik sempozyum 05 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

    Konusunda uzman 5 farklı daldan ismi buluşturan “Multidiciplinary Approches to Obesity” sempozyumu açılış konuşması ardından Prof. Dr. Mine KUCUR’un “Obesity Markers in Laboratory” sunumu ile başladı. Laboratuvarlarda geleceğin biyomarker adaylarının tanıtıldığı ve öğrencilerin sorularıyla zenginleşen konuşma sonunda Sağlık Bilimleri Yüksek klu Müdür Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Arda Öztürkcan plaket taktim etti.

     Programı Uzm. Fzt. Hande KABA’nın “Which physical activity is fit in chidren  to prevent obesity” adlı sunumu takip etti. Fizyoterapist Hande Kaba, obezitenin önlenmesinde çocukluk ve ergenlik döneminde yapılabilecek iç ve dış mekan fiziksel aktiviteleri hakkında geniş bilgi vererek, ideal aktivitenin seçilmesinde çocuğun beğeni ve yeteneklerinin ön planda tutulmasının gerekliliğinin üzerinde durdu.

       Diyetisyen Eda Gilanlıoğlu’nun, sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayan  “Obesity is now a global epidemic” adlı etkileyici sunumunda en çarpıcı tema; obezitenin önlenmesinin çocukluk çağından başlayarak çocuk gelişim uzmanlarını, hekimleri, hemşireleri, fizyoterapistleri ve hatta psikologları kapsayan bir takım işi olduğu ve tüm aşamalarda bireyin motivasyonunun çok önemli bir yer tuttuğu gerçeği idi.

     Operatör Dr. Necdet Derici’nin “Obesity and Metabolic Surgery” konulu sunumu, obezite ve metabolizma cerrahisi tekniklerinin tanıtılmasıyla başladı. Operasyonların gerçekleştirilmesi için bireylerin taşıması gereken kriterlerin altının çizildiği konuşmada, bu tip operasyonlara estetik operasyon bakış açısı yerine, bireylerin sağlıklarını geri kazandıkları bir tedavi yöntemi şeklinde yaklaşılmasının gerekliliği vurgulandı. Dr. Necdet Derici’nin yurt içi ve yurt dışında yapmış olduğu metabolik cerrahi operasyonlarından alınan görüntüler ve gösterdiği videolar öğrenciler ve davetlilerce çok beğenildi.

     Sempozyumun son konuşmacısı “Obesity Monitoring and Nursing Care Plans” konulu sunumuyla Uzm. Hemşire Dilek İnce Suerdem idi. Obezitenin takibinde hemşirelere düşen görevlerin anlatıldığı, obezite ameliyatı öncesi ve sonrasında hemşire bakım planlarının oluşturulması ve uygulanması esnasında dikkat edilecek noktaların üzerinde durulduğu sunumda, Dilek İ. Suerdem mesleki çarpıcı deneyimlerini de paylaştı. Öğrencilerin stajları esnasında tecrübe ettikleri olaylara bakış açılarını değiştiren ve bu yönden oldukça  doyurucu olan sunum, öğrencilerin soruları ve Beslenme ve Diyetetik bölümünden Yrd. Doç. Halime Pulat Demir’in plaket taktimi ile sona erdi.

     Öğrencilerce hazırlanan bilimsel poster sunumlarının, Yrd.Doç. Dr. Özlem Gömleksiz Kurnaz’ın da bulunduğu jüri tarafından değerlendirildiği etkinlikte, poster birincisi Baby Led- Weaning (BWL) konulu posteriyle Çocuk Gelişimi 1.sınıf öğrencisi Meltem Türkmen Küçük oldu.

Multidiciplinary Approches to Obesity Sempozyumu Düzenlendi Eklenme Tarihi: :   15 Mayıs 2017 Pazartesi

Ek tercih döneminde aday öğrencileri nel...

Sınav sonuçlarının ardından ilk tercih sonuçlarında istediği bölüme yerleşe...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar

Uzman psikolog anlattı: Ek tercih dönemi...

Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrenci, üniv...

Eklenme Tarihi: :   8 Eylül 2024 Pazar


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS