GURMEFEST-Açık Hava Gurme Lezzetler Festivali (www.gurmefest.istanbul) 11-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Event Garden-Sarıyer/İstanbul’da gerçekleşti. Tureks Uluslararası Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen bu etkinliğe, Üniversitemizi temsilen Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü katıldı. Dört gün süren etkinlik boyunca, katılımcılara ikramları, gösteri ve söyleşileri ile aktif şekilde iştirak eden Gastronomi Bölümü, kulübü GastroBahçe ile dikkatleri üzerine çekti.
Etkinliğin son günü olan 14 Mayıs 2017 Pazar saat 13.00-13.45 arasında Gastronomi Bölümü Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. İsmail Hakkı TEKİNER ve Öğr. Gör. Tolgahan TABAK tarafından dinleyicilere “Dahiler Neler Yerler” başlıklı bir sunum yapıldı.
Öğretim Elemanları, ortaklaşa yaptıkları sunumunda, insanlığın zekâ gelişimi süreci antropolojik bulgular ile dinleyicilerle paylaşırken, deha ve dahilik nedir, dahi ve normal insanı birbirinden ayıran anatomik, genetik ve sosyal farklılıklar nelerdir, en çok tanınan dâhilerin ortak tükettikleri dört kategori besin hangileridir, şu an gastronomi denilince akla ne gelmektedir gibi başlıklar üzerinde durdular. Dinleyiciler tarafından ilgi ile izlenen seminerin bitiminde, konuklar Öğretim Elemanlarına oldukça detaylı sorular sordular.
Eklenme Tarihi: : 16 Mayıs 2017 SalıDijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...