Gastroturizm Gezisi: Antakya Destinasyonu
İstanbul Gelişim Üniversitesi UBYO Gastronomi, GSF Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile MYO Aşçılık Programından oluşan Öğrenci kafilesi Öğr. Görevlileri İbrahim Levent Demirçakmak ve Murat Mutlu Tokay’ın liderliğinde Antakya ilimize Gastroturizm ziyareti gerçekleştirdiler.
17 Kasım 2017 Cuma günü 16.30’da hareket eden kafile 18 Kasım 2017 Cumartesi sabah Mustafa Kemal Üniversitesi Yerleşkesine ulaştılar. Öğrenci ve Öğretim Görevlilerimizi Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Elemanları Duygu Babat, Aylin Barışlı ile Turizm Gezi ve Gastronomi kulübü öğrencileri karşıladılar.
Hatay'ın yerel lezzetleri ve tarihini konu alan bu gezide Zeytin Hasadı, Altınözü Zeytinyağı Müzesi, Titrus Tüneli ve Ermeni Köyü ziyaret edildi. Kafile yöresel peynirler, tepsi kebabı, künefe, kağıt kebabı, Antakya döneri, Haytalı, Kireçte kabak tatlısı, nar ekşisi gibi yemek ve ürünlerin yapılışını gördü ve tadım yapıldı. Dolu dolu ve bir o kadar da lezzetli geçen Hatay gezisinin dönüşünde ise Adana şehir merkezinde mola verilerek Adana lezzetlerinin de tadına bakıldı ve İstanbul'a dönüldü.
Gezi programının düzenlemesinde ve iki gün boyunca okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine eşlik ederek rehberlik yapan Öğrt. Gör. Duygu Babat, Öğr. Gör. Aylin Barışlı ve Mustafa Kemal üniversitesi öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Eklenme Tarihi: : 28 Kasım 2017 SalıDijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...