İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

İGÜ’de “Beyran Günü” gerçekleştirildi

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce bölümlerinin iş birliği ile “Beyran Epistemolojisi&Beyran Workshop” etkinliği gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları İngilizce-Türkçe bölümlerinin organize ettiği “Beyran Epistemolojisi&Beyran Workshop” etkinliğinde, Gaziantep’in en bilinen gastronomik değerlerinden biri olan Beyran’ın kökeni, tarihsel gelişimi, kültürel önemi ve faydalarına değinilirken; Beyran yapımının tüm aşamaları ve püf noktaları Varil Çorba’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin tarafından katılımcılara aktarıldı. C blok Gastronomi Mutfağı’nda öğrencilerle birlikte hazırlanan çorba, açık hava etkinlik alanında Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Genel Sekreter Doç. Dr. Serdar Egeli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, Prof. Dr. Nuri Kuruoğlu, Prof. Dr. Arda Öztürkcan, dekan ve müdürlerin katılımlarıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde bulunan tüm akademik ve idari personele sunuldu.




İGÜ’de “Beyran Günü” gerçekleştirildi Eklenme Tarihi: :   14 Kasım 2023 Salı

İGÜ UBF’den Tekirdağ İl Milli Eğitim Müd...

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr...

Eklenme Tarihi: :   10 Mayıs 2024 Cuma

Arş. Gör. Eda Türkay, projesiyle Londra ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo ...

Eklenme Tarihi: :   9 Mayıs 2024 Perşembe


ABET AQAS AHPGS