İstanbul Gelişim Üniversitesi
Üniversite Gündeminden

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde “Afet ve Farkındalık Eğitimi” Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Afet Ve Acil Durum Koordinatörlüğü, İstanbul Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gönderilen üst yazı doğrultusunda, “Çalışanlar ve Öğrenciler için Afet ve Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirdi. Eğitimde, iş yeri acil durum planları çerçevesinde “Çök-Kapan-Tutun” hareketi ve bina tahliyesi konularında bilgilendirme yapıldı. Düzenlenen etkinlik, olası afet ve acil durumlarda doğru davranış biçimlerinin benimsenmesi amacıyla planlandı. Tatbikat öncesinde gerçekleştirilen eğitim ile hem öğrencilerin hem de çalışanların bilinç düzeyinin artırılması hedeflendi.

K Blok Firnas Oditoryum’da yapılan etkinliğe,  akademisyenler, idari personel ve öğrencilerin yanı sıra Avcılar Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Dr. Rıza Evren Kılcı ve Avcılar Belediyesi Afet İşleri Eğitim Sorumlusu Selin Karman katıldı. Katılımcılar, sahada elde ettikleri bilgi ve tecrübelerini paylaşarak eğitim sürecine katkıda bulundu.
 

Öğrenciler ve Çalışanlar İçin Uygulamalı Bilgilendirme

 
Eğitim kapsamında “Çök-Kapan-Tutun” hareketi uygulamalı olarak anlatıldı, bina tahliye süreçlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar paylaşıldı. Katılımcılar, afet sırasında panik yapmadan hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmenin önemini deneyimledi.
 

İGÜ’den Güvenli Kampüs Vurgusu

 
İstanbul Gelişim Üniversitesi, düzenlenen bu eğitimlerle yalnızca akademik başarıya değil, aynı zamanda güvenli kampüs anlayışına da önem verdiğini vurguladı. Üniversite yönetimi, afet bilinci konusunda eğitim ve tatbikatların süreceğini belirterek, öğrencilerden çalışanlara kadar tüm paydaşların güvenliğini önceleyen bir yaklaşımı benimsediklerini ifade etti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde “Afet ve Farkındalık Eğitimi” Düzenlendi Eklenme Tarihi: :   3 Eylül 2025 Çarşamba

Sürdürülebilir Kalite Tescillendi: İGÜ, ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), 28–30 Temmuz 2025 tarihleri arasında T...

Eklenme Tarihi: :   4 Eylül 2025 Perşembe

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde “Afet ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Afet Ve Acil Durum Koordinatörlüğü, İst...

Eklenme Tarihi: :   3 Eylül 2025 Çarşamba


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS