İstanbul Gelişim Üniversitesi İtalyan Mutfağı Haftasının konuğu oldu.
İtalya İstanbul Başkonsolosluğu ve İtalya Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde 21-25 Kasım 2016 tarihleri arasında İtalyan Mutfağı Haftası etkinliği gerçekleştirildi. Özel İtalyan Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, alanında uzmanlar ve öğrenciler sunumlar yaparak farklı bakış açılarıyla haftaya özgün açıklamalarda bulundu.
Organizasyonu Gioacchino Dell’aquila tarafından yapılan İtalyan Mutfağı Haftası’nın son konukları İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü oldu. Davetli konuşmacı olarak ağırlanan Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı Tekiner dinleyicilere “The Italian Culinary and Nutrigenetics – İtalyan Mutfağı ve Nutrigenetik” başlıklı bir sunumunu yaptı.
Tekiner, yaptığı sunumda geleneksel İtalyan Mutfağında yer alan gıdalar, besleyici içerikleri, gen ekspresyonunu nasıl etkiledikleri, modern toplumlarda artan şekilde görülen obezite, kalp- damar hastalıkları, dejeneratif rahatsızlıklar ve kansere karşı koruyucu ve yavaşlatıcı etkilerini nutrisyonel genetik yaklaşımı konularını masaya yatırdı.
Organizasyonda uzmanların yanı sıra eğitim almakta olan üniversite öğrencilerine de konuşmacı olarak yer verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü 2. ve 3. Sınıf öğrencileri Renay Hacıbektaşoğlu ve İrem Şimşek, etkinlikte Özel İtalyan Lisesi öğrencilerine Gastronomi mesleğini, eğitimi ve kariyer beklentileri konuları hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.
Program sonunda organizasyonu gerçekleştiren Gioacchino Dell’aquila, Gastronomi Bölümü öğrencilerini konuk etmekten memnuniyet duyduklarını, yapılan sunumların tüm hafta içinde yer alan diğer sunumlardan farklı olarak, konuya bilimsel bir yaklaşım getirdiğini, devam edecek diğer etkinliklerde İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümünü tekrar aralarında görmek istediklerini ifade etti.
Eklenme Tarihi: : 30 Kasım 2016 ÇarşambaDijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...