İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Bölümü TÜBİTAK desteği ile 'Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var' projesi son buldu. Projeye devlet ve vakıf üniversiteleri gastronomi, gastronomi ve mutfak sanatları ile gıda mühendisliği bölümleri ve aşçılık programlarında 30'u aşkın öğrenci ve 16 öğretim elemanı katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) mutfak ekipmanları firması Öztiryakiler iş birliği ve TÜBİTAK desteğiyle 'Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var' projesi hayata geçirildi. ODTÜ, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Doğuş Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nden gelen öğrencilere üç gün süren ileri mutfak teknolojileri üzerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi.
Projenin gastronomi alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, “Bilimsel yaklaşım gastronominin çok disiplinli yönünü ortaya koyması açısından önem taşıyor. Bu proje sayesinde geleceğin şef adaylarının bilinçlenmesine katkıda bulunduk” ifadelerini kullandı.
Öztiryakiler A.Ş Yönetim Kurulu Üyeleri Tahsin Öztiryaki, Murat Öztiryaki ve İGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş’ın da katılım gösterip, ilgiyle takip ettiği projenin, üniversite ve sanayi işbirliğine somut bir örnek olduğu belirtilerek önemine değinildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güz...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Türk dünyasıyla akademik bağlarını g...