Üniversite–Belediye İş Birliğinde Yeni Adım: İGÜ’de Strateji Çalıştayı Düzenlendi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) tarafından düzenlenen “Avcılar için Ortak Akıl: Üniversite–Belediye İş Birliği Strateji Çalıştayı”, akademi ile yerel yönetimi aynı masa etrafında buluşturdu. Çalıştayda, Avcılar’ın sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine katkı sunacak ortak projelerin geliştirilmesi hedeflendi.
Üniversite Ve Yerel Yönetim Aynı Masada
İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya; Avcılar Belediye Başkan Vekili Av. Yüksel Can, belediye başkan yardımcıları Sibel Özkan, Mehmet Mandacı, Nilgün Evcil, Adnan Karakoç, Emre Remzi Gürşen, belediye birim müdürleri, başkan danışmanları, bilgi işlem şefi ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden ise Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, İİSBF Dekanı
Prof. Dr. Kenan Aydın, Dekan Yardımcıları
Dr. Öğr. Üyesi Özlem Tuğçe Keleş,
Doç. Dr. Emrah Doğan ve çok sayıda akademisyen programda yer aldı.
Ortak Akılla Sürdürülebilir İş Birlikleri Amaçlandı
Çalıştay kapsamında; üniversite–yerel yönetim iş birliğinin geliştirilmesi ve bu iş birliği doğrultusunda Avcılar halkı ile üniversite öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel, eğitsel ve bilimsel faaliyetlerin planlanması ele alındı.
Toplantıda; üniversite kulüpleri, akademik birimler ve belediye birimleri aracılığıyla yürütülebilecek toplumsal katkı projeleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, eğitim ve farkındalık programları, seminerler, atölyeler, kültür-sanat ve spor etkinlikleri ile yerel ihtiyaçlara yönelik araştırma ve uygulama projeleri değerlendirildi.
Ayrıca üniversitelerin bilgi ve deneyiminin yerel yönetim hizmetleriyle bütünleştirilerek, öğrenciler ve vatandaşlara yönelik ortak faaliyetlerin geliştirilmesi hedeflendi.
“Bu Çalıştay Bir Başlangıç”
Çalıştayın açılışında konuşan İİSBF Dekanı Prof. Dr. Kenan Aydın, üniversite–belediye iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, üniversite ile yerel yönetimin ortak aklıyla şekillenecek sürecin ilk adımının atıldığını ve çalıştayın yalnızca bir toplantı değil; bilgi üretiminin, deneyimin ve yerel ihtiyaçların buluştuğu stratejik bir zemin olduğunu ifade etti. Günümüzde şehirlerin yalnızca fiziksel alanlar değil, aynı zamanda sosyal, ekonomik ve kültürel dönüşüm merkezleri haline geldiğini vurgulayan Aydın, bu dönüşümün sağlıklı yönetilebilmesi için veri temelli ve katılımcı yaklaşımların önemine değindi. Çalıştayın bir “tespit ve arama çalıştayı” olduğunun da altını çizen Aydın, sürecin hazır çözümlerden çok doğru sorular sormaya odaklandığını belirterek, farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle saha deneyimi ile akademik bilginin birleştiğini ve bu sayede somut çıktılar üretmenin hedeflendiğini dile getirdi.
Çalıştay Çıktıları Yol Haritası Olacak
Çalıştaydan elde edilecek çıktılarla Avcılar’ın mevcut durumuna ilişkin bilimsel bir çerçevenin ortaya konulması, öncelikli sorun alanlarının belirlenmesi ve ulusal ile uluslararası projelere zemin oluşturulması hedeflendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bilgi üretimini toplumsal faydaya dönüştürme yaklaşımı doğrultusunda yürüttüğü bu tür iş birliklerinin ise önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projelere yön vermesi bekleniyor.
Eklenme Tarihi: : 2 Nisan 2026 Perşembe