İstanbul Gelişim Üniversitesi

Gelişim Haber

Vedat Başaran ve Nevin Halıcı öğrencilerle buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı GastroBahçe Kulübü ve Öğretim Görevlisi İbrahim Levent Demirçakmak tarafından organize edilen söyleşide, Türkiye’nin gastronomi alanındaki iki önemli ismi, Vedat Başaran ve Nevin Halıcı, öğrencilerle bir araya geldi.

Gelişim Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, İGÜ UBYO Gastronomi Bölümü ve Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin yoğun ilgi ile takip ettiği söyleşide, konuklar, başarının sırlarını, milli mutfağımıza sahip çıkılmasının önemini ve bu alanda yıllardır sürdürdükleri gayretler kapsamında ortaya koydukları eserleri paylaştı.

Herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen söyleşinin bitiminde konuklara Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan tarafından İGÜ adına teşekkür plaketleri sunuldu.

Türk mutfağına olan katkıları ve unutulmuş Osmanlı yemeklerinin gün yüzüne çıkmasına önemli katkılarda bulunmuş araştırmacı şef Vedat Başaran, uluslararası bilinilirliği yüksek Paul Bocuse, Raymond Blanc, George Blanc, Michel Troisgros, Roger Verge and Alain Ducasse gibi dünyaca ünlü şeflerle çalışmıştır. Çırağan Palace Kempinski Oteli, Feriye Lokantası, TURING Derneği ve Mutfak Dostları Derneği kuruluşunda yer alan Şef Başaran, NAR Gourmet yönetim kurulu üyesi ve YESAM – Yemek Sanatları Merkezinin de aynı zamanda başkanıdır. Profesyonel hayatı boyunca birçok ödül alan Başaran, aynı zamanda Mutfak Dostları Derneği, Chaine de Rotisseurs ve Skal International İstanbul üyesi olup, TUROB başkan yardımcısıdır.

Konya'da doğan halk bilimci ve folklor araştırmacısı Nevin Halıcı ise Gazi Üniversitesi’nde Ev Ekonomisi Beslenme Bölümü’nü bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi’nde yüksek lisansını ve Gazi Üniversitesi’nde doktora programı tamamlamıştır. Halıcı'nın Türk Mutfak Kültürüne yaptığı çok sayıda kitabı ve eseri vardır. Yurt içi ve dışında yayımlanmış sayısız makale ve tebliğleri de bulunan Nevin Halıcı, Türk mutfağı ile ilgili sergiler hazırladığı gibi şef olarak da çeşitli sunumlar yapmış; kongre, seminer gibi programların menülerini hazırlamıştır.

Vedat Başaran ve Nevin Halıcı öğrencilerle buluştu Eklenme Tarihi: :   31 Aralık 2018 Pazartesi

Sinemanın Gücüyle Sürdürülebilirlik: İGÜ...

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ve Güz...

Eklenme Tarihi: :   20 Kasım 2024 Çarşamba

Genç Liderlerden İGÜ Rektörü Prof. Dr. B...

Avrupa Birliği’nin desteklediği Gençlerin Örgütsel Liderliği (Youth Organiz...

Eklenme Tarihi: :   18 Kasım 2024 Pazartesi


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS