İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ‘’Turizm ve Gastronomi’’ konulu konferans kapsamında Elite World Business Hotel Genel Müdürü Âdem Armusen ‘i konuk etti.
İGÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Kızıldemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamuran Güçlü, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Sevtap Aytuğ, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Olum, Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Öğr. Gör. Elif Z. Özer ve öğrencilerin katıldığı konferansta, turizm alanında çalışan gastronomi uzmanlarının, diğer uzmanlara göre birçok farklı disiplinleri bir araya getirmek zorunda olduklarına vurgu yapan Âdem Armusen, bu hususları dikkate alan ve uygulayan uzmanların başarılı olabileceğine değindi.
Mutfak ve turizm ilişkisi, gastronomi turizminde şeflerin etkisi, otel restoranlarında kalite ve standartların geliştirilmesi, moleküler gastronomi, füzyon mutfağı, kaliteli gıda turizminin güçlendirilmesinde ve geliştirilmesinde üniversitelerin rolü ve turizm sektöründe gastronomi uzmanlarının yeri ve önemine değinen Armusen, ‘’Hangi işi yaparsanız yapın önce iyi bir rol modeliniz olsun” ifadelerini kullandı.
Herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilen konferansın sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp ve GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Sevtap AYTUĞ tarafından Adem Armusen’e plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Dijital teknolojiler ve yapay zeka alanında küresel yarışta ön sıralarda ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası akademik iş birliklerini ...