İstanbul Gelişim Üniversitesi
Üniversite Gündeminden

Agricultural University of Tirana Rektör Yardımcısından İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Ziyaret

Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında, Arnavutluk’un köklü yükseköğretim kurumlarından Agricultural University of Tirana’nın (AUT) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ilir Kapaj, İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni (İGÜ) ziyaret etti. Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi, yükseköğretim alanında öğrenme ve öğretme fırsatlarını Avrupa dışındaki ülkelerle iş birliği içinde geliştirmeyi amaçlayan bir programdır. Erasmus+ KA171 Projesi kapsamında gerçekleştirilen bu ziyaret, İGÜ’nün Arnavutluk’tan ağırladığı ilk personel ziyareti olma özelliği taşıyor.

1951 yılında Arnavutluk’un başkenti Tiran’da kurulan, tarım bilimleri, gıda teknolojileri, çevre mühendisliği ve ekonomi gibi alanlarda lisans ve lisansüstü programlar sunan, ülkenin alanında en köklü yükseköğretim kurumlarından biri olan Agricultural University of Tirana’nın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ilir Kapaj, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde temaslarda bulundu. Ziyaret kapsamında düzenlenen tanışma toplantısına İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, Uluslararası Değişim ve İş Birliği Koordinatörü Alisa Usubova, UDİO-K Uzmanı Mehmet Emir Çetinberk ve Uzman Yardımcısı Yaren Ergenç katıldı.
 

İş Birliği ve Değişim Programları Masaya Yatırıldı

Toplantıda iki üniversite arasında akademik iş birliği imkânları, öğrenci ve personel değişimi ile gelecekte yapılabilecek ikili anlaşmalar değerlendirildi. Görüşme sonunda, Prof. Dr. Ilir Kapaj’a ziyareti anısına sertifika takdim edildi.
 

İGÜ’nün Küresel İş Birliği Ağı Genişliyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Endonezya, Güney Kore, Gürcistan, Kosova, Ukrayna, Ürdün ve Arnavutluk gibi farklı coğrafyalardan birçok üniversiteyle aktif iş birlikleri yürütüyor. Bu iş birlikleri; öğrenci ve akademik personel değişimi, ortak projeler ve araştırma faaliyetlerini kapsarken; kültürel etkileşimi güçlendirmenin yanı sıra akademik bilgi paylaşımına da katkı sağlıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, her geçen gün genişleyen uluslararası bağlantıları sayesinde, öğrencilerine ve akademisyenlerine küresel ölçekte entegre bir eğitim ortamı sunmayı sürdürüyor.

Agricultural University of Tirana Rektör Yardımcısından İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Ziyaret Eklenme Tarihi: :   1 Temmuz 2025 Salı

Agricultural University of Tirana Rektör...

Erasmus+ KA171 Personel Hareketliliği kapsamında, Arnavutluk’un köklü yükse...

Eklenme Tarihi: :   1 Temmuz 2025 Salı

Artan Kene Vakaları Alarm Veriyor: Yaşlı...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye genelinde kene ısırığı vakalarınd...

Eklenme Tarihi: :   26 Haziran 2025 Perşembe


AQAS AHPGS ABET SGHM
IQD TSE SKS